Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο δρόμο του... ”Θρύλου” η αγορά;

Η αντίδραση της αγοράς το αργότερο... σήμερα είναι εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για τη διατήρηση της (και) βραχυπρόθεσμα ανοδικής τάσης. Σε ΟΤΕ, Alpha, Eurobank το βάρος της άμυνας λόγω διαφαινόμενων αδυναμιών στη βραχυπρόθεσμη φορά της Εθνικής.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Υπομονή, επιμονή και πίστη για τον τελικό στόχο θέλει η αγορά.

Όπως έπαιξε και κέρδισε χθες ο ”Θρύλος”, έτσι πρέπει να παίξει σήμερα ο ”Βάζελος” για να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι χρηματιστηριακές, για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση, αναφέρονται στη νευρική και σε ορισμένες περιπτώσεις βίαιη αποκόμιση κερδών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διαμόρφωση, έστω και βραχυπρόθεσμα, αρνητικής ψυχολογίας.

Εκτόνωση των πιέσεων προβλέπει για σήμερα η Εγνατία Finance, προσεκτικά ”εκτιμά” η Proton πως θα κινηθεί η σημερινή συνεδρίαση, για σταδιακή βελτίωση στα τρέχοντα επίπεδα κάνει λόγο η Σίγμα Securities.

Από τεχνικής πλευράς η αδυναμία του Γ.Δ. να σταθεί υψηλότερα των 2.575-2.585 μονάδων επέτεινε δικαιολογημένα τη διόρθωση προς την επόμενη περιοχή ”στήριξης” των 2.558 μονάδων.

Με βάση τις απώλειες των τελευταίων δύο συνεδριάσεων, κυρίως σε Alpha, Εμπορική, ΟΤΕ και δευτερευόντως Eurobank, Πειραιώς, η πιθανολογούμενη αντίδραση θα πρέπει να προκληθεί είτε από τη μετοχή του Οργανισμού από την τιμή των 12,05-12,10 ευρώ είτε της Eurobank (από τα 20,50-20,55 ευρώ προς τα 20,85), και την Alpha, όχι χαμηλότερα των 22,98 ευρώ.

Αυτό γιατί, όπως φαίνεται, αδυνατίζει τη γραμμή άμυνας των 22,7 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής, καθότι η προσφορά ήταν εντονότερη προς το κλείσιμο και τη χαμηλή τιμή των 22,74 ευρώ.

Επιμέρους θέματα θα επηρεάσουν βραχυπρόθεσμα την τάση δεικτών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης είτε πρόκειται για Intracom (δες σχετική έκθεση Π&Κ), Cosmote, Σαράντη, Φουρλής, Μυτιληναίος, είτε για τις Εlmec (λόγω Nike), Γερμανός, Ηλεκτρονική Αθηνών, Intralot, Fashion Box, Κορδέλλου και άλλες μετοχές χαμηλότερης χρηματιστηριακής αξίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v