Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Λογική η αποκόμιση κερδών - έρχεται εκτόνωση

Σε εκτόνωση οδηγούνται σταδιακά οι τάσεις αποκόμισης κερδών, οι οποίες σύμφωνα με τους αναλυτές ήταν λογικές ύστερα από την πρόσφατη απότομη άνοδο, με την προϋπόθεση ότι και οι διεθνείς αγορές θα συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Οι μετοχές των ΟΤΕ και ΔΕΗ θα είναι στο επίκεντρο λόγω της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων 9μήνου αύριο, Πέμπτη.

ΑΧΕ: Λογική η αποκόμιση κερδών - έρχεται εκτόνωση
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η αρνητική ψυχολογία που δημιούργησαν οι τάσεις αποκόμισης κερδών σε ορισμένους τίτλους θα βελτιωθεί σταδιακά στα τρέχοντα επίπεδα, εκτιμά η Σίγμα Securities, που συμπληρώνει όμως ότι οι πιέσεις στις μετοχές του τηλεπικοινωνιακού κλάδου ενδέχεται να συνεχιστούν.

”Προσεκτικά” εκτιμά η Proton Securities πως θα κινηθεί η αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου από ΟΤΕ και ΔΕΗ αύριο Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου.

Προς εκτόνωση εκτιμά η Εγνατία Finance πως θα οδηγηθεί η πρόσφατη πίεση που παρουσιάστηκε στη Σοφοκλέους, αφενός στο πλαίσιο του ήρεμου κλίματος σε διεθνές επίπεδο και αφετέρου λόγω της θετικής συνεδρίασης που αναμένεται καταγράψουν οι ευρωπαϊκές αγορές.

Οι τάσεις αποκόμισης κερδών που έχουν παρουσιαστεί πρόσφατα ήταν λογικές ύστερα από την απότομη πρόσφατη άνοδο, εκτιμά η Εγνατία Finance, που συμπληρώνει πως δεν συντρέχουν λόγοι για σημαντική πτώση του Γενικού Δείκτη από τα τρέχοντα επίπεδα, υπό την προϋπόθεση όμως ότι η εικόνα στις διεθνείς αγορές δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Τι έγινε χθες: Χαμηλότερα έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, με τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης να υποαποδίδουν, αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως όλες οι τραπεζικές μετοχές κατέγραψαν απώλειες, με τις Alpha Bank, Eurobank και Εμπορική να παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη πτώση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v