Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Ισχυρή πτώση κερδών βλέπουν οι αναλυτές (upd)

Πτώση 76% αναμένει στα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου του ΟΤΕ η JP Morgan, ενώ κατά 53,8% μειωμένα θα είναι τα καθαρά κέρδη εννεαμήνου, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις του Reuters. Πτώση 44% στα καθαρά κέρδη γ’ τριμήνου βλέπουν αναλυτές σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

ΟΤΕ: Ισχυρή πτώση κερδών βλέπουν οι αναλυτές (upd)
Πτώση 76% στο γ΄ τρίμηνο του 2004, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, θα σημειώσουν τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ, εκτιμά η JP Morgan σε έκθεσή της (24/11), διατηρώντας τη σύσταση ”Overweight”, ενώ θέτει τιμή στόχο τα 13 ευρώ.

Ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου του ΟΤΕ θα ανέλθουν στα 29 εκατ. ευρώ, ενώ για τα έσοδα του οργανισμού προβλέπει αύξηση 3%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, στα 1.333 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο η JP Morgan συνιστά τοποθέτηση των επενδυτών στη μετοχή του ΟΤΕ, σε περίπτωση που η τελευταία υποχωρήσει, λόγω των μεγεθών γ΄ τριμήνου.

Εξάλλου, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Dow Jones, που επικαλείται τις εκτιμήσεις 6 αναλυτών, τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ στο γ΄ τρίμηνο αναμένεται να υποχωρήσουν 44% στα 67,5 εκατ. ευρώ έναντι των 120,5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, τα έσοδα αναμένεται να αυξηθούν 3,1% στα 1,33 δισ. ευρώ, σε σχέση με το ποσό των 1,29 δισ. ευρώ πέρυσι. Τα EBITDA εκτιμάται ότι θα παρουσιάσουν πτώση 11% στα 461 εκατ. ευρώ, έναντι των 514,9 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Τα έσοδα αναμένεται να αυξηθούν στην Cosmote και στις μονάδες κινητής τηλεφωνίας στη Βουλγαρία και τα Σκόπια. Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του πρακτορείου, τα EBITDA αναμένεται να επιβαρυνθούν με τα κόστη που συνδέονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς και τις λειτουργικές δαπάνες.

Συνολικά οι αναλυτές περιμένουν άσχημα αποτελέσματα από τον ΟΤΕ, όπως επισημαίνεται στο τηλεγράφημα του Dow Jones.

* Το consensus για το εννεάμηνο

Εξάλλου, μειωμένα κατά 53,8% θα είναι τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ στο εννεάμηνο 2004 και θα διαμορφωθούν στα 162 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες προβλέψεις των αναλυτών που συγκέντρωσε το πρακτορείο Reuters. Οι πωλήσεις αναμένεται να εμφανίσουν μικρότερη μείωση (κατά 6,4%) και να διαμορφωθούν στα 3,8 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον μέσο όρο των προβλέψεων 17 αναλυτών, σε επίπεδο γ΄ τριμήνου τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη αναμένεται να διαμορφωθούν στα 67,5 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 44%.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, αναλυτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τα αποτελέσματα τριμήνου του ΟΤΕ να είναι επιβαρημένα και από δαπάνες που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όπως έχει γίνει γνωστό, τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου του ΟΤΕ θα ανακοινωθούν σύμφωνα με τα αμερικανικά λογιστικά πρότυπα, την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου.

Στη δημοσκόπηση του Reuters μετείχαν οι Alpha Finance, Dresdner Kleinwort Wasserstein, Εθνική Χρηματιστηριακή, Εgnatia Finance, EFG Eurobank Ergasias Χρηματιστηριακή, Eurocorp Χρηματιστηριακή, Goldman Sachs, HSBC, Kάππα Χρηματιστηριακή, Lehman Brothers, Marfin Analysis, Morgan Stanley, Π&Κ Χρηματιστηριακή, Proton Χρηματιστηριακή, Σίγμα Χρηματιστηριακή, Smith Barney και UBS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v