Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιχείρηση ”κλείσιμο ψαλίδας”

Η ”στενή” κίνηση του Δείκτη, που δεν ξεπέρασε σε εύρος τις 13 μονάδες, χαρακτήρισε -σε επιφανειακό επίπεδο - τη σημερινή συνεδρίαση. Ωστόσο, τις εντυπώσεις κέρδισε η μετακύλιση του ενδιαφέροντος σε τίτλους της μεσαίας - χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης. Νέο χαμηλό τρέχοντος έτους για τα ΚΑΕ, στη δίνη πιέσεων ο Βωβός.

του Α. Αναγνωστόπουλου



”Στενή” κίνηση του Δείκτη που δεν ξεπέρασε σε εύρος τις 13 μονάδες, ”στάση” αναμονής από πολλούς Δεικτοβαρείς τίτλους, σχετικές ”βοήθειες” από κάποιες άλλες μετοχές του FTSE, προσπάθεια (αγνώστου διαρκείας) αυτονόμησης των ”μικρομεσαίων” και όλα αυτά μέσα σε ένα ουδέτερο έως ελαφρά θετικό διεθνές περιβάλλον.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες της Αγοράς θεωρούν πιθανό να συνεχιστούν οι σταθεροποιητικές τάσεις προκειμένου να απορροφηθεί η όποια προσφορά στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, όμως το γενικότερο momentum παραμένει θετικό.

Συγκρατημένα αισιόδοξοι και αυτοί που ασχολούνται με την τεχνική ανάλυση, εκφράζουν κάποιους προβληματισμούς για την μειωμένη αξία συναλλαγών όμως αυτό έχει σχέση και με τους μικρότερους όγκους σε αρκετές μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Από τις μετοχές του FTSE θετικότερος πρωταγωνιστής η μετοχή της Motor oil (νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό τρέχοντος έτους), σημαντικότατα τα κέρδη της Ελ. Τεχνοδομικής, ”δυνατή” η ΔΕΗ, αξιοσημείωτα κέρδη σε Βιοχάλκο, Πειραιώς, Αγροτική και θετικό πρόσημο για Γερμανό, Ελ. Πετρέλαια, ΗΥΑΤΤ, Ιντρακόμ (υποχώρησε από το υψηλό ημέρας), Εμπορική, Coca-Cola.

Αντίθετα νέες απώλειες για τα ΚΑΕ που συνοδεύτηκαν και από νέο χαμηλό τρέχοντος έτους και αρνητικό πρόσημο για Cosmote, Eurobank, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τιτάνα, Εθνική.

Αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας η τελική εικόνα με 185 ανοδικές μετοχές έναντι 107 πτωτικών και για 17 τίτλους τα κέρδη ξεπέρασαν το 6%.

Στους επιμέρους τίτλους, συνεχίστηκε η κινητικότητα σε Mevaco και Τέρνα, ανοδικές διαθέσεις και από την CPI, σε προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης (αγνώστου διαρκείας) η Δέλτα Project, σημαντικά κέρδη για Τζιρακιάν, ΕΛΒΕ, Ευκλείδη, Φοίνικα, Μαθιό, Μπήτρο, Fieratex, ενώ συνεχίστηκαν οι ενδείξεις αποχώρησης ”δυνάμεων” από τον Βωβό που συνοδεύτηκε από νέο χαμηλό τρέχοντος έτους.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με ”φόρα” από την συνεδρίαση της Δευτέρας, προσέκρουσε δύο φορές λίγο πάνω από τις 2391 μονάδες, από εκεί και πέρα σταδιακή υποχώρηση, που προς στιγμήν έφερε και το αρνητικό πρόσημο, μέχρι το χαμηλό ημέρας (2378,89) και κλείσιμο στις 2385,56 μονάδες με κέρδη 0,09%, ενώ ο τζίρος συνεχίζοντας την πτωτική του πορεία έφθασε τα 99 εκ. από τα οποία τα 8,4 ήταν προσυμφωνημένες συναλλαγές

Oσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν, ένα πακέτο 106.000 τεμάχια του ΟΤΕ στα 11,08 ευρώ, ένα πακέτο 200.000 τεμάχια της Γενικής Τράπεζας στα 7 ευρώ και ένα πακέτο 96.000 τεμάχια της Alpha Bank στα 21,25 ευρώ.

Επίσης, ένα πακέτο 15.000 τεμάχια της Coca Cola 3E στα 18 ευρώ και δύο πακέτα των 50.000 και 150.000 τεμαχίων της Cosmote στα 13,74 ευρώ, ενώ μετά το τέλος της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 66.000 τεμάχια του ΟΤΕ στα 11,10 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v