Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανός: Στα 29 ευρώ τη ”βλέπει” η UBS

Τη σύσταση ”buy 2” και την τιμή-στόχο των 29 ευρώ διατηρεί για τη μετοχή της Γερμανός η UBS σε έκθεσή της, με ημερομηνία 4 Οκτωβρίου, ενώ χαρακτηρίζει ως καταλύτη για την εταιρία το πιθανό deal στην Πολωνία.

Γερμανός: Στα 29 ευρώ τη ”βλέπει” η UBS
Τη σύσταση ”buy 2” και την τιμή-στόχο των 29 ευρώ διατηρεί για τη μετοχή της Γερμανός η UBS σε έκθεσή της, με ημερομηνία 4 Οκτωβρίου.

Η μετοχή της εταιρίας ”έκλεισε” στα 19,38 ευρώ, στη συνεδρίαση της 4ης Οκτωβρίου.

Κύριο καταλύτη για την εταιρία, αναφέρει η UBS, αποτελεί η υπογραφή ενός πιθανού deal στην Πολωνία, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2005.

Σε αυτή την περίπτωση, η UBS εκτιμά ότι τα κέρδη ανά μετοχή της Γερμανός θα ενισχυθούν μέχρι και 25% το 2006.

Εξάλλου, η πρόσφατη αδυναμία στη μετοχή της εταιρίας, αναφέρει η UBS, οφείλεται στην αποκόμιση κερδών σε τίτλους μικρής κεφαλαιοποίησης από διεθνείς παίκτες, που πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην περίπτωση της μετοχής του Γερμανού, αναφέρει η UBS, η γενικότερη τάση ενισχύθηκε από την περιορισμένη ζήτηση για τη μετοχή, που ακολούθησε το placement, αλλά και το υψηλό ποσοστό, σε σχέση με το μέσο όρο, που κατέχουν οι ξένοι επενδυτές στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας.

Αναμένουμε στο δ΄ τρίμηνο του 2004 να υπάρξει εμπέδωση της επενδυτικής εμπιστοσύνης έναντι της μετοχής, ύστερα από την πρόσφατη υποχώρηση που σημείωσε, τονίζουν οι αναλυτές της έκθεσης.

Η εταιρία διαπραγματεύεται 11,7 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη για το 2005, ενώ τα καθαρά κέρδη της προβλέπεται να ανέλθουν στα 54 εκατ. ευρώ, τονίζεται στην έκθεση.

Τα έσοδα της Γερμανός το 2004 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 812 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v