Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέοι (παλιοί) παίκτες στο παιχνίδι

Είναι ευκαιρία να δοθεί προσοχή και βάθος σε επιλεγμένες μετοχές εταιριών μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, καθώς για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση τα μηνύματα και οι ενδείξεις είναι θετικά. Από τον FTSE-20 ξεχωρίζει η αντίδραση της Intracom και η αφύπνιση – επιτέλους- της ΔΕΗ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η αρχική μικρή διόρθωση δεν καλύπτει το σύνολο της εν δυνάμει προσφοράς.

Επίσης, δεν καλύπτεται το ”κενό” που διαμορφώθηκε στην αρχή της χθεσινής συνεδρίασης, αν και βραχυπρόθεσμα κάτι τέτοιο δεν έχει και τόση σημασία.

Το ζητούμενο, όπως σημειώνεται, είναι η υπεραπόδηση συγκεκριμένων μετοχών και ει δυνατόν δεικτών μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Μέχρι στιγμής αυτή η τάση επιβεβαιώνεται στη θετική σχέση ανοδικών – καθοδικών, καθώς διαμορφώνεται στο περίπου 2 προς 1.

Στον ΜΚ-40, όπου αναλυτές βλέπουν περιθώριο αντίδρασης, εμφανίζουν αυξημένη εμπορευσιμότητα μετοχές των Chipita (προς τα 2,14 ευρώ), Αστήρ (στα 4,70 ευρώ και με αυξημένη εμπορευσιμότητα), ΔΟΛ-Εθνική Ακινήτων στα 3,14 και 3,12 αντίστοιχα, ΕΠΑΤΤ στα 2,46 ευρώ, Μέτκα, στα 3,72 ευρώ, Μυτιληναίος στα 4,72 ευρώ, Τέρνα στα 4,92 και ΟΛΠ στα 9,86 ευρώ.

Από τον SC-80 αξιόλογη εμπορευσιμότητα σημειώνεται για τις μετοχές των Elmec Sport (στο εύρος των 2,69-2,77 ευρώ), ΕΤΕΜ (στα 2,06 ευρώ), Lavipharm, Newsphone, ΑΕΓΕΚ, Στρίντζη (στα 0,84 ευρώ), Κυριακίδης, Κλωνατέξ, Lannet (με περισσότερες των 330 πράξεων και συναλλαγές περίπου 400.000 τεμαχίων στις 11.40), Πλαστικών Θράκης, Sanyo και Χατζηιωάννου.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, την οποία σκοπίμως αφήνουμε για το τέλος, καθότι πρέπει να δοθεί βάρος στα μεσαία, ξεχωρίζει η με νέα κατακόρυφη αύξηση της εμπορευσιμότητας αντίδραση της Intracom στα 3,18 ευρώ (3,25%) και η πολυαναμενόμενη ”μόχλευση” στη ΔΕΗ (20,26-20,56 ευρώ).

Ειδικότερα, για τη μετοχή της επιχείρησης θα εδικαιολογείτο σήμερα να αφήσει απόδοση σαφώς επιθετικότερη από αυτήν του FTSΕ-20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v