Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζητείται διάχυση του ενδιαφέροντος

Μικρή σταθεροποίηση απαιτείται για ορισμένες μετοχές του FTSE-20, προκειμένου να ισχυροποιηθεί η ανοδική φορά μετοχών εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Σε αυτήν την περίπτωση, η αντίδραση προς τις 2.410 μονάδες δεν θα είναι υπόθεση 4-5 μετοχών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Προτιμότερη η βραχυπρόθεσμη σταθεροποίηση από την άμεση αντίδραση του Γ.Δ.

Τόσο από τεχνικής πλευράς, όσο και λόγω των χαμηλών συναλλαγών σε συγκεκριμένες μετοχές, θα ήταν προτιμότερη για σήμερα η αφομοίωση των υψηλών επιπέδων στο εύρος των 2.365 – 2.380.

Αυτό προκειμένου να απορροφηθεί ενδεχόμενη προσφορά, κυρίως, όμως, να επιτευχθεί η κατοχύρωση υψηλών τιμών, ιδίως για τις μετοχές των Eurobank και Εθνικής.

Ας μη διαφεύγει την προσοχή μας το ότι η τιμή της πρώτης κυμαίνεται σε υψηλό επίπεδο τριετίας, ενώ της δεύτερης υψηλότερα της μεσοπρόθεσμης αντίστασης.

Επίσης, θα ήταν επιθυμητή η απορρόφηση της όποιας προσφοράς εκδηλωθεί σε μετοχές των ΟΤΕ, Πειραιώς, Τιτάν και Motor Oil, καθώς με αυτό τον τρόπο θα είναι δυνατή η περαιτέρω αντίδραση στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, η τάση είναι διαφορετική, καθώς το σύνολο των επιλεγμένων μετοχών παραμένει σε υποαπόδοση έναντι του FTSE-20.

Θα πρέπει να αυξηθούν οι συναλλαγές και να ισχυροποιηθεί η τάση τίτλων όπως Μαΐλλης, Νότος, Ελμέκ, ΕΠ.ΑΤΤ., Κορασίδης, Σαράντης, Ακτωρ, ΔΟΛ, Εθνική Ακινήτων και ορισμένων ακόμη.

Θα ήταν προτιμότερο για σήμερα επιλεγμένες μετοχές του ΜΚ-40 και του SC-80 να κινηθούν με απόλυτο ποσοστό μεγαλύτερο απ’ ό,τι ο FTSE-20 και ο Γ.Δ.

Σε αυτήν την περίπτωση, θα είναι εφικτή η διάχυση του ενδιαφέροντος και προς ορισμένες άλλες μετοχές, στοιχείο απαραίτητο για την αντίδραση του Γ.Δ. προς τις 2.410 μονάδες, σε επόμενη φάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v