Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Το ”κύμα” εθελουσίας εξόδου σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, οι ανατιμήσεις, η εικόνα των ξενοδοχείων, αλλά και οι υψηλές τιμές του πετρελαίου θέρμανσης είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Το ”κύμα” εθελουσίας εξόδου σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, οι ανατιμήσεις, η εικόνα των ξενοδοχείων, αλλά και οι υψηλές τιμές του πετρελαίου θέρμανσης είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Ανατιμήσεις: Με ανατιμήσεις προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ έως και 10% ”άνοιξε” ο Οκτώβριος σύμφωνα με Το Βήμα, που συμπληρώνει πως στις 15 του μηνός ξεκινούν οι προμήθειες πετρελαίου θέρμανσης, που εφέτος θα είναι ακριβότερες κατά 20% σε σχέση με πέρυσι.

Ασφαλιστικό: Οι πρώτες χώρες που θα βρεθούν αντιμέτωπες με την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος είναι η Ελβετία και η Φινλανδία το 2010, ενώ η σειρά της Ελλάδας έρχεται το 2020, αναφέρει Το Βήμα.

Εθελουσία Έξοδος: Η ακαμψία στην αγορά εργασίας οδηγεί σειρά επιχειρήσεων στη σταδιακή μείωση του προσωπικού τους μέσα από την εφαρμογή προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου, τονίζει η Ημερησία.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, 1.532 εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας ανταποκρίθηκαν στο πρόγραμμα εθελουσίας αποχώρησης.

ΣΕΒ: Για διχογνωμία στον ΣΕΒ όσον αφορά στη στάση των βιομηχάνων απέναντι στην κυβέρνηση κάνει λόγο Το Βήμα.

Εξεταστική Επιτροπή: Στη δημιουργία βιομηχανίας εξεταστικών επιτροπών προχωράει η κυβέρνηση σύμφωνα με Τα Νέα, που συμπληρώνουν πως μετά την εξεταστική επιτροπή για τα εξοπλιστικά που αποφάσισε χθες η Ν.Δ., μια νέα υπόθεση για τον πρώην υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτη ήρθε χθες στη Βουλή.

Σοφοκλέους: Ενδιαφέροντα και πανάκριβα πελατολόγια χρηματιστηριακών εταιριών κυκλοφορούν στην αγορά σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν προσφάτως στην εφημερίδα Χρηματιστήριο, που αναφέρει πως η κρίση που μαστίζει την αγορά έχει επιφέρει δραστικές περικοπές εξόδων και κατ’ επέκταση μείωση θέσεων εργασίας.

Κατά 3,38% αυξήθηκαν οι εισπράξεις από το Χ.Α., αναφέρει Το Βήμα, στο διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2004, οι οποίες ανήλθαν στα 74,62 εκατ. ευρώ από 72,28 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Άνεργοι: Αναρμόδια για τις καθημερινές απολύσεις δηλώνει η κυβέρνηση και περιορίζεται σε απογραφή των ανέργων, τονίζει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Ναυτιλία: Ανοίγει ο δρόμος για τη λήψη μέτρων ενίσχυσης της ελληνικής ναυτιλίας, μετά τη χθεσινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής συζήτησε με τα προεδρεία των Ελλήνων εφοπλιστών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποντοπόρο πλοίο, τονίζει το Κέρδος.

Οι Έλληνες εφοπλιστές ανανέωσαν τον στόλο τους στο εννεάμηνο με 123 πλοία αναφέρει η Ημερησία.

Ξενοδοχεία: Ποσοστό μεγαλύτερο του 40% των ξενοδοχειακών μονάδων που λειτουργούν στην Ελλάδα εμφανίζουν μικρές ή μεγάλες πολεοδομικές αυθαιρεσίες, σύμφωνα με την Καθημερινή.

ΔΕΗ: Στο γερμανικό χρηματιστήριο προϊόντων ενέργειας ΕΕΧ εντάχθηκε η ΔΕΗ, που θα της δώσει τη δυνατότητα αγοραπωλησίας ποσοτήτων ηλεκτρικής ενέργειας, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Cosmorom: Ενώπιον κρίσιμων αποφάσεων βρίσκεται ξανά ο ΟΤΕ όσον αφορά στην τύχη της Cosmorom, σύμφωνα με την Καθημερινή, που αναφέρει πως ο Οργανισμός επιλέγει την ανάπτυξη της Cosmorom, η οποία συνεπάγεται επενδύσεις της τάξεως των 400-600 εκατ. ευρώ.

Ελληνικά Πετρέλαια: Για δύο νέες ενεργειακές μονάδες από τα Ελληνικά Πετρέλαια κάνει λόγο η Ημερησία, που αναφέρει πως πρόκειται για μονάδες ηλεκτρικού ρεύματος με φυσικό αέριο σε Μέγαρα και Ρεβυθούσα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v