Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Πιθανή αποκόμιση κερδών

Στο πλαίσιο των ξένων αγορών εκτιμούν οι αναλυτές πως θα κινηθεί σήμερα η Σοφοκλέους, ενώ μερίδα αναλυτών κάνει λόγο για σταθεροποιητική εικόνα. Ωστόσο, θεωρείται πολύ πιθανή η τάση αποκόμισης κερδών. ΟΤΕ στο επίκεντρο.

ΑΧΕ: Πιθανή αποκόμιση κερδών
Τι εκτιμάται για σήμερα: Οι όγκοι των συναλλαγών θα παραμείνουν βασικός παράγοντας για τη διαμόρφωση της τάσης στη Σοφοκλέους σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ.

Κίνηση ανάλογη με των ευρωπαϊκών αγορών εκτιμά η Marfin Analysis πως θα παρουσιάσει η εγχώρια αγορά την τρέχουσα εβδομάδα, ενώ συμπληρώνει πως η ψυχολογία των επενδυτών έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Επίσης, η Marfin Analysis σημειώνει πως τα πρόσφατα δημοσιεύματα που επαναφέρουν στο φως πιθανές εξελίξεις γύρω από την Cosmorom, είναι πιθανό να προσελκύσουν και πάλι το ενδιαφέρον των επενδυτών για τη μετοχή του ΟΤΕ.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Proton Securities, που εκτιμά πως οι εξελίξεις γύρω από την τύχη της Cosmorom ενδέχεται να φέρουν τη μετοχή του ΟΤΕ στο επίκεντρο.

Παράλληλα, η Proton Securities εκτιμά πως για σήμερα το πλέον πιθανό σενάριο είναι η τάση αποκόμισης κερδών, σε συνδυασμό με κάποια σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ, καθώς και ορισμένα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο.

Από την πλευρά της, η Eurobank Securities εκτιμά πως η αγορά θα κινηθεί με σταθεροποιητικές τάσεις κατά τη σημερινή συνεδρίαση, αφομοιώνοντας τα πρόσφατα κέρδη, γεγονός το οποίο ενδέχεται να οδηγήσει τους επενδυτές σε ήπιες κινήσεις αποκόμισης κερδών.

Ωστόσο, η Eurobank Securities συμπληρώνει πως η γενικότερη τάση της αγοράς ενδέχεται να προέλθει από το εξωτερικό.

Η Εγνατία Finance αναφέρει πως η ζήτηση για τραπεζικούς και τηλεπικοινωνιακούς τίτλους, αλλά και για επιλεγμένες μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης παραμένει, συμπληρώνοντας πως σε αυτό το πλαίσιο ο Γενικός Δείκτης ενδέχεται να παραμείνει ”outperformer” μεσοπρόθεσμα.

Τι έγινε χθες: Με άνοδο 1,31% και με ικανοποιητικούς όγκους συναλλαγών έκλεισε η χθεσινή συνεδρίαση, στα υψηλά επίπεδα ημέρας, σύμφωνα με τη Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως η μετοχή της Τιτάν σημείωσε αύξηση περίπου 4%, με καλούς όγκους.

*Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v