Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αναλυτές για το πιθανό placement της Εμπορικής

Σε ενδεχόμενη ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης της Τράπεζας εκτιμούν οι αναλυτές πως θα οδηγήσει το πιθανό placement του περίπου 5% των μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας, ενώ με βάση το χθεσινό κλείσιμο της τιμής της μετοχής (17,88 ευρώ) τα έσοδα υπολογίζονται σε περίπου 81,6 εκατ. ευρώ. Πώς σχολιάζουν Marfin, Π&Κ, Σίγμα, Alpha Finance.

Οι αναλυτές για το πιθανό placement της Εμπορικής
Σε ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης της Τράπεζας εκτιμούν οι αναλυτές πως θα οδηγήσει το πιθανό placement του περίπου 5% των μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας.

Ειδικότερα, η Marfin Analysis επισημαίνει πως η χρονική στιγμή της κίνησης δεν έχει ακόμα αποφασιστεί, ενώ συμπληρώνει πως με βάση τη χθεσινή τιμή κλεισίματος (των 17,88 ευρώ) η τοποθέτηση του συνόλου των μετοχών μπορεί να αποδώσει έσοδα ύψους 81,6 εκατ. ευρώ και πιθανά κεφαλαιακά κέρδη, τα οποία και θα ενισχύσουν την κεφαλαιακή θέση της Τράπεζας.

Σύμφωνα με τη Marfin Analysis, το θέμα του placement έχει ξαναεμφανιστεί στον Τύπο στο παρελθόν, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί από τη διοίκηση της Εμπορικής, ενώ καταλήγει πως θα προτιμούσε να περιμένει την επίσημη ανακοίνωση από τη διοίκηση της Τράπεζας.

Από την πλευρά της η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως είναι πολύ πιθανό η Εμπορική Τράπεζα να διαθέσει τις μετοχές μέχρι και το 2005.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ συμπληρώνει πως οι καθαρές πρόσοδοι από την πώληση των μετοχών θα αντισταθμίσουν εν μέρει το βάρος της καθαρής θέσης που προέρχεται από τις μη χρηματοδοτούμενες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η Alpha Finance εκτιμά πως ο στρατηγικός εταίρος της Εμπορικής Τράπεζας, Credit Agricole, που μέχρι σήμερα ελέγχει το 11,2% των μετοχών της Εμπορικής, δεν ενδιαφέρεται για την αγορά των μετοχών.

Επίσης, η Alpha Finance υπενθυμίζει πως το μεγαλύτερο μέρος των συγκεκριμένων μετοχών επαναγοράσθηκε τον Σεπτέμβριο του 2002 και σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία έπειτα από τρία χρόνια οι μετοχές είτε θα πρέπει να διατεθούν στους επενδυτές είτε να διαγραφούν.

Εξάλλου, η Σίγμα Securities σημειώνει επίσης πως δεν υπάρχει ένδειξη για τη χρονική περίοδο που θα πραγματοποιηθεί το placement.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v