Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετατόπιση ενδιαφέροντος στο ΧΑ

Αποδίδει μέχρι στιγμής η προσπάθεια μεταφοράς του βραχυπρόθεσμου ”παιχνιδιού” στη μεσαία και, κυρίως, στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, με πρωταγωνιστές κατασκευαστικές εταιρίες, αλλά και τις ασφάλειες. Σημαντικά κέρδη για ΕΛΤΕΧ - Intracom, ισχυρές πιέσεις στο Βωβό.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σήμερα, κυρίως μετοχές εταιριών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης και λιγότερο της μεσαίας παρουσιάζουν απόδοση μεγαλύτερη από αυτήν του FTSE-20 και του Γ.Δ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και από τεχνικής πλευράς η αντίδραση του κατασκευαστικού δείκτη, που μετά το 4,13% της προηγούμενης εβδομάδας ενισχύεται για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση σήμερα, κατά 1,13%.

Είναι ενδεικτικό πως ο δείκτης υψηλής κυκλοφοριακής ταχύτητας ενισχύεται κατά 1% τη στιγμή που λιανικό εμπόριο, εκδόσεις, κλωστοϋφαντουργία, συμμετοχών και βεβαίως ασφάλειες υπεραποδίδουν.

Από τον κατασκευαστικό κλάδο, ο Άβαξ ενισχύεται κατά 1,08% στα 3,80 ευρώ, ο Ακτωρ στα 3,30 ευρώ, Τέρνα στα 4,90 ευρώ και στα 3,70 ευρώ η Ολυμπιακή Τεχνική.

Αντιθέτως, η μετοχή της Βωβός, με συναλλαγές περισσότερες των 110.000 τεμαχίων και πέραν των 320 πράξεων, χάνει μέχρι και 17,2%.

Είναι χαρακτηριστικό πως στη μετοχή της Βωβός, από τη μέρα της ανακοίνωσης ενδιαφέροντος για μεταβίβαση ποσοστού μέχρι και 20%, οι απώλειες ξεπερνούν το 20%.

Δεδομένου ότι για σήμερα δεν αναμέναμε κάτι το ιδιαίτερο από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, ενώ αντιθέτως ποντάρουμε με το ανάλογο ρίσκο στην αντίδραση μετοχών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, παραμένουμε επικεντρωμένοι στις μετοχές αυτής της κατηγορίας.

Στα 1,78 ευρώ με υψηλή τα 1,82 κυμαίνεται η μετοχή της Μαθιός.

Στα 1,47 της Δέλτα Project, στα 1,23 της ΕΛΒΕ, στα 1,96 της Φοίνιξ, στα 1,85 της Μεβάκο, ενώ ξεχωρίζουν με αύξηση συναλλαγών οι Ridenco, Marac, Δομική Κρήτης, Τζιρακιάν, Alco, Lavipharm, Πετζετάκις, Ικτίνος, Νάουσα, Γιαννούσης, Ψαλλίδα.

Είναι ενδεικτικό πως 63 μετοχών η τιμή ενισχύεται από 2% έως 10%. Είναι επίσης ενδεικτικό πως μεταξύ αυτών των μετοχών η μόνη του FTSE-20 που συμπεριλαμβάνεται είναι αυτή της ΕΛΤΕΧ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v