Δονήσεις, αλλά και μετα-Ολυμπιακές προσδοκίες

Προδιάθεση και κλίμα για πίεση στη Σοφοκλέους δικαιολογεί η νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές. Όμως, στο Ολυμπιακό παρασκήνιο επιβεβαιώνεται η εκτίμηση πως οι μετά τους Αγώνες εξελίξεις έχουν ήδη δρομολογηθεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η βραχυπρόθεσμη τάση μπορεί να αποτελεί... βορά της συγκυρίας που διαμορφώνεται διεθνώς με βάση τα κερδοσκοπικά παιχνίδια στα συμβόλαια πετρελαίου.

Πληθαίνουν όμως σταθερά οι ενδείξεις πως η Ολυμπιακή περίοδος αποτελεί ”χωνευτήρι” για τις μετέπειτα εξελίξεις, που σύμφωνα με την εκτίμηση παραγόντων της αγοράς θα είναι άμεσες, ταχύτατες και άκρως ενδιαφέρουσες.

Για τον Γενικό Δείκτη και την αγορά συνολικότερα υπάρχει περιθώριο ώστε να μη δοκιμαστεί έντονα, τουλάχιστον σήμερα, η στήριξη των 2.300 μονάδων.

Η χθεσινή αντίδραση τραπεζικών μετοχών, αλλά και των ΔΕΗ, Τιτάνα, Ελληνικής Τεχνοδομικής διαμορφώνει ένα σχετικά ασφαλές πλαίσιο για τον FTSE-20.

Όμως οι κυοφορούμενες εξελίξεις στους χώρους της μεταλλουργίας και της ακτοπλοΐας, η κίνηση της Eurobank με την Interamerican και αρκετές ακόμη εν εξελίξει συνεργασίες είναι σίγουρο πως προετοιμάζουν για την επόμενη ημέρα.

Μετοχές-”σηματωροί” για σήμερα, πέραν των Alpha Bank, Eurobank, οι Βιοχάλκο, Αλουμίνιον της Ελλάδος, Επιχειρήσεις Αττικής, Μινωικές, ΑΕΓΕΚ και βεβαίως Κλωνατέξ.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v