Στην ”πίεση” οι τράπεζες

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον ικανό να απορροφήσει τις πωλήσεις που εκδηλώνονται σε συγκεκριμένους τραπεζικούς τίτλους, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να δοκιμάζεται λίγο πάνω από τις 2.300 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αργά, αλλά σταθερά, ο Γενικός Δείκτης πιέζεται για μία ακόμη φορά προς επιβεβαίωση (ή όχι) της ανθεκτικότητας της στήριξης των 2.300 μονάδων.

Η μέχρι στιγμής συμπεριφορά των μετοχών-”σηματωρών” (Alpha, Εθνική, Eurobank) υποδηλώνει περαιτέρω διολίσθιση του FTSE-20, ο οποίος κυμαίνεται σε κομβική περιοχή, γύρω από τις 1.220 μονάδες.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η ενδεχόμενη διάσπασή του και ”κλείσιμο” για 1-2 συνεδριάσεις χαμηλότερα οριστικοποιεί τη μετατροπή της τάσης σε πτωτική. Σε αυτή την περίπτωση ο Γενικός Δείκτης ”δοκιμάζεται” μέχρι την περιοχή των 2.260 μονάδων.

Στη μετοχή της Eurobank εκδηλώνεται προσφορά προς τα 17,72 ευρώ, της Alpha προς τα 19,66 και της Εθνικής προς τα 17,58 ευρώ. Η μετοχή του ΟΤΕ υποχωρεί στα 10,08 ευρώ, ενώ σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της Εθνικής (26/7) εκτιμάται κάμψη 59% στα κέρδη εξαμήνου. Σε αυτή την ανάλυση η τιμή-στόχος τίθεται στα 12,40 ευρώ.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ, με σχετικά περιορισμένη εμπορευσιμότητα, κυμαίνεται γύρω από τα 16 ευρώ, με τη Σίγμα ΑΧΕ (30/7) να αναβαθμίζει την τιμή-στόχο στα 16,7 από τα 15,6 ευρώ.

Στη μεσαία - χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση θα πρέπει να καταγραφεί η υψηλή τιμή των 28 ευρώ (2,41%) των Folli Follie, όπου μεθοδικά οι ξένοι, και ειδικότερα η Fidelity, ενισχύουν τη θέση τους.

Στα 12,78 η μετοχή του Αλουμινίου της Ελλάδος, χωρίς ωστόσο η μέχρι στιγμής εμπορευσιμότητα να παραπέμπει σε ενεργοποίηση του παράγοντα ”πώληση από τους Καναδούς”.

Οι μετοχές των ΔΟΛ και Εθνικής Ακινήτων κινούνται στα 3,32 και 3,26 ευρώ αντίστοιχα, της Ιntralot στα 12,78, ενώ η μετοχή της Ρόκας κυμαίνεται μεταξύ 5,90-5,92 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η έτερη εμπλεκόμενη στην υπόθεση, η μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής, πιέζεται προς τα 3,24 ευρώ. Στη συνέχεια θα αποσαφηνιστεί ακόμη περισσότερο η τάση, καθώς οι διαθέσεις των αγοραστών σε δεικτοβαρείς μετοχές παραμένουν χλιαρές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v