Ο Τύπος της Δευτέρας

Στη συμφωνία που επήλθε χθες στον ΠΟΕ για την απελευθέρωση του διεθνούς εμπορίου, στον προϋπολογισμό του 2005, στις υψηλές τιμές του πετρελαίου, αλλά και στα μέτρα που ισχύουν από χθες στην Αθήνα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Στη συμφωνία που επήλθε χθες στον ΠΟΕ για την απελευθέρωση του διεθνούς εμπορίου, στον προϋπολογισμό του 2005, στις υψηλές τιμές του πετρελαίου, αλλά και στα μέτρα που ισχύουν από χθες στην Αθήνα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Δευτέρας.

Προϋπολογισμός: Παγώνουν στα φετινά επίπεδα οι κρατικές επιχορηγήσεις του 2005 σε εκατοντάδες δημόσιους φορείς αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”, που συμπληρώνει ότι, όπως επισημαίνεται στη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, οι δημόσιοι φορείς καλούνται να καταρτίσουν τους προϋπολογισμούς τους με βάση το δεδομένο αυτό.

Πληθωρισμός: Στο 3%-3,1% διαμορφώθηκε ο τιμάριθμος των Ιούλιο σύμφωνα με την ”Ημερησία”, που σημειώνει πως η άνοδος οφείλεται κυρίως στις τιμές της βενζίνης και στις λιγότερες μέρες εκπτώσεων.

ΠΟΕ: Με την Ευρώπη ικανοποιημένη, την Κίνα παραπονούμενη και πολλές περιβαλλοντικές οργανώσεις επιφυλακτικές έκλεισε τελικά χθες στο παρά πέντε η συμφωνία στον ΠΟΕ για την επανάληψη των εμπορικών διαπραγματεύσεων, τονίζει η Οικονομική ”Ελευθεροτυπία”.

Με μια συμφωνία που τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων χαρακτηρίζουν ως ιστορική, ετέθησαν χθες οι βάσεις για την απελευθέρωση του διεθνούς εμπορίου, τονίζει η ”Ναυτεμπορική”, ενώ συμπληρώνει πως η ανάπτυξη στον κόσμο ενισχύεται κατά 520 δισ. δολάρια.

Αθήνα 2004: Στην τελική ευθεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μπαίνει η Αθήνα σύμφωνα με τον ”Ελεύθερο Τύπο”, που μεταξύ άλλων αναφέρεται στις Ένοπλες Δυνάμεις, τα εισιτήρια, τη λειτουργία των συγκοινωνιών, αλλά και τα περιοριστικά μέτρα.

Για ”πρόβα τζενεράλε” σε τέσσερα ”νέα Ολυμπιακά αγωνίσματα” κάνουν λόγο ”Τα Νέα”, που αναφέρονται στο κυκλοφοριακό έμφραγμα, την αστυνόμευση, τις μεγάλες αλλαγές στην αγορά και την ακρίβεια που αντιμετωπίζουν από σήμερα οι Αθηναίοι.

Welcome στο ”φρούριο Ελλάς” είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της ”Ελευθεροτυπίας”, που αναφέρεται στις πρώτες αφίξεις και τα μέτρα που έχουν τεθεί σε αυστηρή εφαρμογή.

Συμβασιούχοι: Νέα απόφαση αυτή τη φορά του Εφετείου Θράκης δίνει ελπίδες δικαστικής δικαίωσης στους συμβασιούχους και ανοίγει τον δρόμο για να κατατεθούν χιλιάδες αγωγές κατά των νέων προεδρικών διαταγμάτων, σημειώνει η ”Ημερησία”.

Τουρισμός: Κίνηση εντυπώσεων ήταν η ίδρυση του υπουργείου Τουρισμού σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, που επισημαίνει πως ο κ. Ανδρ. Λοβέρδος αμφισβητεί την ύπαρξή του.

Νάουσα: Από ”Μάντσεστερ” των Βαλκανίων έγινε πόλη των ανέργων η Νάουσα σύμφωνα με την ”Ελευθεροτυπία”, που επισημαίνει πως έκλεισαν 50 βιοτεχνίες σε 18 μήνες.

Τράπεζες: Έρχονται δύσκολες μέρες για τις τράπεζες σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, που επισημαίνει τα σημεία των καιρών (όπως το γεγονός ότι οι τραπεζικές μετοχές υποχωρούν παρά την επίτευξη κερδών από οργανική ανάπτυξη, αλλά και τη συμβολή των εσόδων από τις χρηματοοικονομικές πηγές και έκτακτα), ενώ παράλληλα επισημαίνει πως ο ξεκινά η μάχη του private banking στην Ελλάδα.

Κλωστοϋφαντουργία: Ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας στη χώρα μας ακόμη και σήμερα, παρά τη μακροχρόνια κρίση που τον ταλανίζει και την κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκεται την τελευταία τετραετία, αποτελεί τον μεγαλύτερο βιομηχανικό κλάδο με σημαντική συμβολή στο ΑΕΠ, με απασχόληση 110.000 εργαζομένων, τονίζει η ”Ναυτεμπορική”.

Πετρέλαιο: Ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε την Παρασκευή το πετρέλαιο, το οποίο βρέθηκε στα 43,85 δολάρια, σημειώνει η ”Ημερησία”, που συμπληρώνει πως σχεδόν εξαντλήθηκε η παραγωγική ικανότητα των χωρών του ΟΠΕΚ.

Αγροτική Τράπεζα: Η ρύθμιση της κυβέρνησης για τα πανωτόκια οδηγεί τον δείκτη φερεγγυότητας της Αγροτικής στο 5% σύμφωνα με την ”Ημερησία”, που κάνει λόγο για μαύρη ”τρύπα” ύψους 1,5 δισ. ευρώ για την Αγροτική.

Κλωνατέξ: Είκοσι – 25 εκατ. ευρώ αναμένεται να είναι η αναχρηματοδότηση των τραπεζών για την Κλωνατέξ, ενώ 10 εκατ. ευρώ αναμένεται να προέλθουν από τον πρόεδρο Θωμά Λαναρά, σημειώνει η ”Ημερησία”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v