Ανάδυση ”επιφυλάξεων” στο φινάλε

Απρόθυμη να ακολουθήσει τη θετική κίνηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων εμφανίστηκε η Σοφοκλέους, κλείνοντας χαμηλότερα και με λιγότερο τζίρο. ”Μάχη” δόθηκε για τη σχέση ανοδικών- πτωτικών, ενώ το παρόν φαίνεται ότι έδωσε η... οικεία επιφυλακτικότητα.

του Α. Αναγνωστόπουλου



Χαμηλότερα έκλεισε ο Δείκτης που διασώθηκε οριακά πάνω από το κάτω άκρο της ”ζώνης” 2350- 2370.

Προς το τέλος, οι ανοδικές μετοχές υπερκέρασαν τις πτωτικές, ενώ συνέχισαν οι ίδιοι ”πρωταγωνιστές” (έστω και με κινήσεις που θύμιζαν... ασανσέρ) πιθανότατα- όπως τουλάχιστον επιμένουν οι φήμες- οι ίδιοι ”παίκτες” και όσους traders αρέσκονται στις έντονες συγκινήσεις και ακολουθούν πανέτοιμοι να ρευστοποιήσουν στο πρώτο ”γύρισμα”.

Όμως η συνεδρίαση δεν φαίνεται να άρεσε στην πλειονότητα των εμπλεκομένων και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την σημαντική συρρίκνωση του τζίρου, αλλά και την επιστροφή της επιφυλακτικότητας.

Μάλιστα, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η Σοφοκλέους... αρνήθηκε να ακολουθήσει την θετική κίνηση των μεγάλων Ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων τα οποία την ώρα που έκλεισε το Χ.Α. παρουσίαζαν την εξής εικόνα: FTSE100 +1,18%, DAX +1,74%, CAC40 +1,52%.

Οι τεχνικοί αναλυτές δεν έχουν τίποτα να προσθέσουν, όσο τουλάχιστον συνεχίζεται η κίνηση στο εύρος που αναφέρθηκε πιο πάνω, όμως εντοπίζουν την ανησυχητική ”αδυναμία” που επιδεικνύει η υψηλή κεφαλαιοποίηση, έστω και αν τα πρώτα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν χαρακτηρίστηκαν καλύτερα των αναμενομένων.

Για μία ακόμη συνεδρίαση, κάποιοι δεικτοβαρείς τίτλοι και συγκεκριμένα οι Εμπορική, Εθνική, Ελ. Τεχνοδομική, Alpha Bank, Coca-Cola, βρέθηκαν στο χαμηλό ημέρας λίγο πριν το τέλος, αξιοσημείωτες ήταν οι απώλειες για την Βιοχάλκο και αρνητικό πρόσημο για Τιτάνα, ΟΠΑΠ και Πειραιώς.

Από τα blue chips που συνοδεύτηκαν από θετικό πρόσημο, μόνο οι Γερμανός και Ελ. Πετρέλαια εμφάνισαν κέρδη μεγαλύτερα του 1%, ενώ απλά θετική ποσοστιαία μεταβολή είχαν οι ΚΑΕ, ΟΤΕ, Motor oil και Eurobank.

Ο Γενικός Δείκτης μπορεί να ξεκίνησε ανοδικά φθάνοντας μέχρι τις 2.373,55 μονάδες, όμως ελάχιστα πριν το τέλος βρέθηκε στο χαμηλό ημέρας (2349,73), για να κλείσει τελικά στις 2.351,67 μονάδες με απώλειες 0,22%, ενώ ο τζίρος σημαντικά μειωμένος μόλις και ξεπέρασε τα 78 εκ. από τα οποία τα 0,8 αφορούσαν ”πακέτα”.

Η σχέση ανοδικών (145) πτωτικών (128) ”παίχτηκε” μέχρι το τέλος, ενώ για 17 τίτλους (οι περισσότεροι ”γνωστοί”) τα κέρδη ξεπέρασαν το 5%.

Όσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 50.000 τεμαχίων του ΟΠΑΠ στην τιμή των 15,98 ευρώ, ένα πακέτο 1.130 τεμαχίων της Κλωνατέξ (κοινές) στην τιμή των 1,5 ευρώ και ένα πακέτο 20 τεμαχίων της Χαλυβδόφυλλα στην τιμή των 0,42 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v