Ηπιες ταλαντώσεις στη Σοφοκλέους

Περισσότερο τεχνική παρά... θυμική η μέχρι στιγμής αντίδραση της αγοράς, που δεν καταφέρνει να ακολουθήσει το ράλι των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Ισομερώς ανάμεσα σε υψηλή, μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση κατανέμεται, μέχρι στιγμής, η αγοραστική διάθεση των επενδυτών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Υποαπόδοση έναντι των ευρωπαϊκών αγορών εμφανίζει η Σοφοκλέους.

Ήπιων τόνων η μέχρι στιγμής αντίδραση, κρατά όμως το Γ.Δ. κοντά στην κορυφή μηνός των 2.370 μονάδων, με τον τραπεζικό δείκτη οριακά στο 0,25% και τον τηλεπικοινωνιακό στον 0,45%.

Ισομερής η μέχρι στιγμής κίνηση των βασικών δεικτών FTSE-20, καθώς κατανέμεται ομοιόμορφα σε υψηλή, μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση η διάθεση των αγοραστών.

Η μετοχή της Alpha ”κρατά” τη στήριξη, κυμαίνεται στα 20,52-20,54 ευρώ, δηλαδή χαμηλότερα από την αντίσταση των 20,86 ευρώ.

Οι μέχρι στιγμής λίγες συναλλαγές δεν προϊδεάζουν για προσέγγιση των 20,86 ευρώ την επόμενη ώρα.

Στάση αναμονής τηρείται και στη μετοχή της Εθνικής, με τιμή στα 18,44-18,46 ευρώ, ενώ Eurobank, Εμπορική και Πειραιώς κινούνται με μικρή θετική απόδοση.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ, μετά την πρόσφατη άνοδο της μετοχής προς τα 16,10 ευρώ και μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 6μήνου, υποχωρεί προς τα 15,98 ευρώ.

Στη μεσαία–χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, κρίνοντας από τη συμπεριφορά συγκεκριμένων μετοχών (Sex Form, Λαμπράκη, Εθνική Ακινήτων, Κλωνατέξ, Fanco, Γιαννούση, Αltec κ.ά.), επιβεβαιώνεται η εκτίμηση όσων υποστηρίζουν πως η αγορά ”παίζεται” με συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια.

Περιθώρια που επιτρέπουν τη λήψη θέσεων και πωλήσεις εντός των επιτρεπόμενων ορίων (3+1 εργάσιμων ημερών), κάτι που επιβεβαιώθηκε από την πρόσφατη κίνηση συγκεκριμένων μετοχών, από τη συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής μέχρι και χθες και με συνέχεια στη σημερινή συνεδρίαση.

Η σχέση ανοδικών–καθοδικών διαμορφώνεται στο περίπου 1,5 προς 1, ενώ αυξημένη εμπορευσιμότητα μεταξύ των μετοχών που κινούνται ανοδικά καταγράφεται για τις ΑΕΓΕΚ, Ατέρμων, Μινωικές Γραμμές, ΙΑΣΩ, MLS Πληροφορική, Μουζάκης, Ηπειρωτική.

Η μετοχή της Ρόκας κινείται μεταξύ 5,66-5,70 ευρώ, με περιορισμένη μέχρι στιγμής εμπορευσιμότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v