Θέαμα... χωρίς αποτέλεσμα

Θέαμα, ειδήσεις αλλά και πολλές αρνητικές εκπλήξεις για τους πρωινούς αγοραστές είχε η σημερινή συνεδρίαση. Αδύναμα να δώσουν ώθηση στον Γενικό Δείκτη εμφανίστηκαν τα blue chips, παρά τα αποτελέσματα της Alpha Bank, ενώ συνεχίστηκε η αύξηση του τζίρου. Αναπάντητα έμειναν ”τεχνικής φύσης” ερωτηματικά.

του Α. Αναγνωστόπουλου



Τουλάχιστον θεαματική ήταν η συνεδρίαση, με έντονη μεταβλητότητα, προσυμφωνημένες συναλλαγές που είχαν αντίκτυπο στο ταμπλό (Κυριακίδης, Info-Quest), αλλά και πολλές- πολλές αρνητικές εκπλήξεις (μετά τις 14.20) για τους πρωινούς αγοραστές.

Ήταν κάτι που λίγο πολύ αναμενόταν, καθώς σήμερα έπρεπε να ”κλείσουν θέσεις” οι αγοραστές της προηγούμενης Παρασκευής και οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις άφησαν την Αγορά να ”φουσκώσει” και μετά προχώρησαν σε επιθετικές πωλήσεις με αποτέλεσμα αξιοσημείωτος αριθμός τίτλων να καταγράψει σημαντική ημερήσια διακύμανση.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες αναφέρονται σε θετικό momentum (!), που δεν αποκλείουν να συνεχιστεί (ίσως με διαφορετικούς πρωταγωνιστές από αυτούς των προηγούμενων ημερών), όμως εντοπίζουν την παρατεταμένη ”αδυναμία” της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Οι ασχολούμενοι με την τεχνική ανάλυση περιμένουν από... ποια πλευρά της ”ισχυρής ζώνης” (2350-2360) θα εξέλθει ο Δείκτης προκειμένου να εξάγουν συμπεράσματα. Σε περίπτωση ανοδικής διάσπασης των 2375 μονάδων, ο ”δρόμος”- τεχνικά- δείχνει προς τις 2.411.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, που δεν μπόρεσε να δώσει την αναμενόμενη ώθηση στον Γενικό Δείκτη (παρά τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της Alpha Bank), αξιοσημείωτα ήταν τα κέρδη για ΟΠΑΠ, Εμπορική, Βιοχάλκο, ΗΥΑΤΤ, Ιντρακόμ και ΚΑΕ και θετικό πρόσημο σε Γερμανό, Coca-Cola και Eurobank.

Αντίθετα, στο χαμηλό ημέρας λίγο πριν το τέλος βρέθηκαν ΟΤΕ, Cosmote και Alpha Bank, σημαντικές απώλειες για Ελ. Πετρέλαια και Τιτάνα και αρνητική μεταβολή για Εθνική, Πειραιώς, ΔΕΗ και Motor oil.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε ανοδικά, έφθασε μέχρι τις 2.372,4 μονάδες αυξάνοντας αισιοδοξία και προσδοκίες. Μετά τις 2.353,18 όλα αυτά μετριάστηκαν, προς στιγμήν απωλέσθηκαν θετικό πρόσημο και ψυχραιμία, για να κλείσει τελικά στις 2356,92 μονάδες με κέρδη 0,16%.

Ο τζίρος συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία, έφθασε τα 132,2 εκ. ευρώ, από τα οποία τα 25,2 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Ικανοποιητική η τελική εικόνα με 200 ανοδικές μετοχές έναντι 112 πτωτικών (έστω και αν το πρωί η σχέση ανοδικών πτωτικών ξεπερνούσε το 8/1) και σε 16 τίτλους τα κέρδη κυμάνθηκαν από 6-12%.

Όσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν δύο πακέτα (3.244.834 και 3.411.540 τεμαχίων αντίστοιχα) της Info Quest στην τιμή των 1,24 και 1,22 ευρώ αντίστοιχα, ένα πακέτο 300 τεμαχίων της Εθνικής Τράπεζας στην τιμή των 18,6 ευρώ και ένα πακέτο100 τεμαχίων της ΕΥΔΑΠ στην τιμή των 5,42 ευρώ.

Πραγματοποιήθηκε επίσης ένα πακέτο 75.000 τεμαχίων της Bωβός, στην τιμή των 16,2 ευρώ και ένα πακέτο 75.000 τεμαχίων του ΟΠΑΠ στην τιμή των 16 ευρώ και ένα πακέτο 3.390.052 τεμαχίων της Κυριακίδης στην τιμή των 1,6 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v