Βροχή πριν τη λιακάδα;

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θέτουν οι χρηματιστηριακές την Alpha Bank, λόγω της αυριανής ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εξαμήνου. Στάση αναμονής τηρούν έναντι των τραπεζών οι ξένοι, επιταχύνονται οι εξελίξεις σε Ρόκα και Κλωνατέξ, ενώ η υγιής μεσαία κεφαλαιοποίηση με... ιχνηλάτη το Πλαίσιο επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά την παρουσία της.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η απροθυμία, με βάση τα πρώτα πρωινά στοιχεία, των ξένων να εμφανιστούν ως αγοραστές στις μετοχές των Εθνικής και Alpha ενδέχεται να επηρεάσει αρχικά την -ούτως ή άλλως- πτωτική τάση των συγκεκριμένων μετοχών.

Εάν δεν μεταβληθεί κάτι στην πορεία της συνεδρίασης, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο περαιτέρω πίεσης των μετοχών της Alpha χαμηλότερα των 20,42 ευρώ και της Εθνικής χαμηλότερα των 17,94 ευρώ.

Σε αυτήν την περίπτωση, θα δοκιμαστεί η στήριξη των 2.300 μονάδων, κάτι που σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές θεωρείται αναγκαία προϋπόθεση αναστροφής της τάσης.

Οι συγκεκριμένοι παράγοντες υποστηρίζουν πως για να διαμορφωθεί η τάση, θα πρέπει να υποχωρήσει περαιτέρω η υψηλή κεφαλαιοποίηση, προκαλώντας ενδεχομένως αύξηση προσφοράς και εμπορευσιμότητας.

Σημειώνουν πως τα θετικά αποτελέσματα α’ εξαμήνου των τραπεζών έχουν σε μεγάλο ποσοστό προεξοφληθεί.

Θεωρούν πως για να επιτευχθούν οι φιλόδοξοι στόχοι–τιμές που έχουν τεθεί από τους ξένους οίκους, θα πρέπει προηγουμένως να έχει μεσολαβήσει διεύρυνση της προσφοράς.

Στη μεσαία–χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, οι εξελίξεις τρέχουν γύρω από το μέτωπο του Ρόκα και του ομίλου Κλωνατέξ.

Στην περίπτωση του ομίλου Λαναρά αναφέρονται εκτενώς οι λεπτομέρειες της τελικής πρότασης των τραπεζών προς τον όμιλο, ενώ στην περίπτωση του Ρόκα η διελκυστίνδα μεταξύ των ενδιαφερομένων φαίνεται πως εγκαινιάζει ένα νέο μέτωπο στο χώρο της ενέργειας.

Το πιθανότερο είναι πως είτε ο ενδιαφερόμενος θα αυξήσει κατά τι το τίμημα εξαγοράς είτε έτερος ενδιαφερόμενος θα κάνει την εμφάνισή του.

Σε κάθε περίπτωση, η όλη υπόθεση παραπέμπει στο περιεχόμενο και τη λογική του σημερινού Εγερτηρίου με τον τίτλο ”Υπάρχουν ευκαιρίες”.

Σύμφωνα με τη Marfin Αnalysis, η μετοχή της Alpha Bank θα βρεθεί στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, ενώ στην πρωινή της αναφορά σημειώνει πως ο όμιλος θα παρουσιάσει τα περισσότερα κέρδη μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

Το ενθαρρυντικό είναι πως μετοχές εταιριών-σηματωρών με σταθερό ρυθμό ανάπτυξης και υγιή θεμελιώδη στοιχεία, με αιχμή το Πλαίσιο, επιβεβαιώνουν τη θετική εκτίμηση όσων επιμένουν επενδυτικά στη Σοφοκλέους.

Οι καλές εταιρίες, οι σωστά αποτιμημένες αξίες και ευκαιρίες υπήρχαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v