Ο Τύπος της Τρίτης

Ο επαναπατρισμός κεφαλαίων, η δημόσια πρόταση της Ελληνικής Τεχνοδομικής για τη Ρόκας, ο τουρισμός, αλλά και οι όροι εισαγωγής στη Σοφοκλέους απασχολούν μεταξύ άλλων τον Τύπο της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Ο επαναπατρισμός κεφαλαίων, η δημόσια πρόταση της Ελληνικής Τεχνοδομικής για τη Ρόκας, ο τουρισμός, αλλά και οι όροι εισαγωγής στη Σοφοκλέους απασχολούν μεταξύ άλλων τον Τύπο της Τρίτης.

Επαναπατρισμός: Σχεδόν στο ήμισυ της ετήσιας αύξησης του ΑΕΠ της χώρας, περίπου 70-80 δισ. ευρώ, υπολογίζονται οι καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό, αναφέρει η Καθημερινή, που παράλληλα αναφέρεται στη ρύθμιση η οποία επιτρέπει τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με Το Βήμα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης τόλμησε ό,τι δεν μπόρεσε ο Ν. Χριστοδουλάκης όσον αφορά στον επαναπατρισμό των κεφαλαίων, ενώ συμπληρώνει πως η κυβέρνηση υπολογίζει να εισπράξει φόρους ύψους 600 εκατ. ευρώ.

Ένα μίνι ΚΠΣ αξίας 20 δισ. ευρώ προσδοκά η κυβέρνηση από την εφαρμογή των κινήτρων για τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων που λιμνάζουν σήμερα σε διάφορες τράπεζες του εξωτερικού, σημειώνει το Κέρδος.

Υποβλήθηκε αίτημα 1 δισ. ευρώ για προγράμματα που έχουν εκτελεσθεί αναφέρει σχετικά με τον επαναπατρισμό κεφαλαίων η Εξπρές, που συμπληρώνει πως σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομίας αναμένονται εισροές 2,5 δισ. ευρώ έως το τέλος του χρόνου.

Σοφοκλέους: Αυστηρότερα γίνονται τα κριτήρια για την εισαγωγή νέων εταιριών στη Σοφοκλέους, σημειώνει η Ημερησία, που επισημαίνει πως αποκλειστικά υπεύθυνοι για τις νεοεισηγμένες εταιρίες καθίστανται οι ανάδοχοι, ενώ συμπληρώνει πως το μετοχικό κεφάλαιο πρέπει να υπερβαίνει τα 1,5 εκατ. ευρώ και τα κέρδη στην τελευταία τριετία (αναφορικά με την Κύρια Αγορά) πρέπει να ανέρχονται στα 12 εκατ. ευρώ.

Στην ουσιαστική και ταχύτατη αξιολόγηση των αιτήσεων εισαγωγής εταιριών στο Χ.Α. στοχεύει η νέα διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων αυτών με βάση τον κανονισμό λειτουργίας του Χ.Α., αναφέρει η Ναυτεμπορική, σύμφωνα με την οποία το Χ.Α. δεν θα ελέγχει τα ενημερωτικά, ενώ το ”πράσινο φως” θα δίνει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Τουρισμός: Εκατό σχέδια για την αποτροπή του διαφαινόμενου ναυαγίου στον τουρισμό εφαρμόζει η κυβέρνηση σύμφωνα με την Καθημερινή, που αναφέρει πως η τουριστική βιομηχανία βρίσκεται σε κρίση για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Πιέζουν τους ξενοδόχους για ακόμη χαμηλότερες τιμές οι tour operators αναφέρει το Κέρδος.

Eurostat: Ο ελάχιστος μηνιαίος μισθός στην Ελλάδα είναι από τους χαμηλότερους στην παλαιά Ευρώπη των ”15”, τόσο σε ευρώ όσο και σε μονάδες αγοραστικής δύναμης, αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία, επικαλούμενη σχετική μελέτη της Eurostat.

Πετρέλαιο: Τα 42 δολάρια το βαρέλι πλησίασε χθες στις διεθνείς αγορές το πετρέλαιο σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Ελληνική Τεχνοδομική – Άκτωρ: Η απόπειρα επιθετικής εξαγοράς της Μεταλλοβιομηχανίας Ρόκας από τον όμιλο της Ελληνικής Τεχνοδομικής – Άκτωρ αναδεικνύει τις προθέσεις του ισχυρού κατασκευαστικού ομίλου για την περίοδο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες τονίζει η Καθημερινή.

Την πρόταση της Ελληνικής Τεχνοδομικής απέρριψε η Ρόκας, όπως επισημαίνει το Κέρδος.

Κλωνατέξ: Την ώρα που ο όμιλος επιχειρήσεων Λαναρά αναζητεί εναγωνίως στήριγμα στον τραπεζικό δανεισμό για να διασωθεί η παραγωγική δραστηριότητα της εταιρίας, οι μετοχές του ομίλου Κλωνατέξ έκλεισαν χθες στο limit up και παρέσυραν τις μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης επισημαίνει Το Βήμα.

”Φώτισε” το ταμπλό ο αστερισμός Λαναρά σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που τονίζει πως οι έχοντες μετοχοδάνεια πριμοδοτούνται και με limit up.

Πλαίσιο: Στα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της Πλαίσιο αναφέρεται η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που σημειώνει πως για 22ο συνεχές τρίμηνο από την εισαγωγή της στο Χ.Α. η εταιρία σημειώνει αύξηση τζίρου και κερδών.

Ελλατέξ: Διακόπτει η Ελλατέξ τη βιομηχανική δραστηριότητα σύμφωνα με το Κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v