”Πάσες” από Εθνική, ΟΤΕ, CosmOTE

Κίνηση του Δείκτη πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, με Εθνική, CosmΟΤΕ και ΟΤΕ ”συμμάχους” και τις ανοδικές να υπερτερούν ελαφρά των πτωτικών, σε μία συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται -κατά τα γνωστά- από υποτονικότητα και έλλειψη διάθεσης για συναλλαγές.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Χρειάστηκε να περάσουν 3 ώρες και 15 λεπτά συνεδρίασης, προκειμένου ο Γ.Δ. να καλύψει τις αρχικές απώλειες και να κινείται πλέον πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος εναλλάσσοντας πρόσημα.

Σε αυτό συνέβαλε αποφασιστικά η αξιοσημείωτη άνοδος της μετοχής της CosmοΤΕ κατά κύριο λόγο και του ΟΤΕ κατά δεύτερο, ενώ μετά τις 13.30 αξιοσημείωτες ανοδικές διαθέσεις καταγράφονται και στον τίτλο της Εθνικής, που έχει ξεπεράσει κέρδη της μίας ποσοστιαίας μονάδας.

Από ’κεί και πέρα, μόνο η ΟΠΑΠ και η Πειραιώς διαπραγματεύονται με θετικό πρόσημο, αμετάβλητη οι Alpha Bank και ΕΛΤΕΧ, σημαντικές απώλειες σε ΚΑΕ, Intracom, ΕΛΠΕ, Εμπορική, Αγροτική και αρνητικό πρόσημο σε όλες τις άλλες μετοχές του FTSE.

Ο Γ.Δ. έχει κινηθεί σε εύρος 14 μονάδων (χαμηλό 2.306,22, υψηλό 2.320,5), σε μία συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται και σήμερα από υποτονικότητα, έλλειψη διάθεσης στις συναλλαγές και πάνω από όλα αμετάβλητη ψυχολογία.

Ο τζίρος μόλις και υπερβαίνει τα 44 εκατ. ευρώ, από αυτά όμως πρέπει να αφαιρεθούν τα 8,6 εκατ., τα οποία αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές, καθώς έχουν αλλάξει χέρια 98.070 της Πλαίσιο στα 9,92 ευρώ, 269.460 τεμάχια της Τέρνα στα 6,12 ευρώ, 294.430 τεμάχια της Μυτιληναίος στα 4,34 ευρώ, 210.921 τεμάχια της ΕΧΑΕ στα 5,88 ευρώ, 82.965 τεμάχια της Εθνικής στα 18,47 ευρώ και 100.000 τεμάχια της ΔΕΗ στα 19 ευρώ.

Τέλος, συνεχίζεται η... μάχη όσον αφορά στην αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών, με τις πρώτες να προηγούνται με δυσδιάκριτη διαφορά και όλοι βέβαια περιμένουν το τέλος της συνεδρίασης προσπαθώντας να ανιχνεύσουν τους συσχετισμούς μεταξύ αγοραστών και πωλητών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v