ΑΧΕ: Από τις ξένες αγορές η τάση

Με το βλέμμα στις ξένες αγορές, ελλείψει εγχώριων επιχειρηματικών ειδήσεων, εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα κινηθεί η σημερινή συνεδρίαση, ενώ παράλληλα επισημαίνουν και το γεγονός ότι ο όγκος των συναλλαγών θα συνεχίσει να κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Δεν αποκλείεται πάντως και το ενδεχόμενο τεχνικής αντίδρασης.

ΑΧΕ: Από τις ξένες αγορές η τάση
Τι εκτιμάται για σήμερα: Οι επιλεγμένες τοποθετήσεις σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ, αναμένεται να λειτουργήσουν θετικά στην ψυχολογία και να βοηθήσουν ως εκ τούτου την αγορά να απορροφήσει πιθανές πιέσεις.

Η Marfin Analysis εκτιμά ότι οι ευρωπαϊκές αγορές θα προσδώσουν την τάση στη Σοφοκλέους, αν και επισημαίνει πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τεχνικής αντίδρασης.

Επίσης, η Marfin Analysis αναφέρεται και στη μετοχή της ΔΕΗ, η οποία συνεχίζει να παραμένει μεταξύ των top επενδυτικών της επιλογών, ενώ παράλληλα σημειώνει πως υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση της αποδοτικότητας, τονίζοντας πως το μίγμα καυσίμων που χρησιμοποιεί η Επιχείρηση μπορεί να αντισταθμίσει τις αρνητικές επιδράσεις που δημιουργούν οι υψηλές τιμές του πετρελαίου.

Στην έλλειψη σημαντικών επιχειρηματικών εξελίξεων σε εγχώριο επίπεδο αναφέρεται η Eurobank Securities, που συμπληρώνει πως σε αυτό το πλαίσιο η τάση στη Σοφοκλέους θα προέλθει για μια ακόμη φορά από την κίνηση των ξένων αγορών.

Η Eurobank Securities αναφέρεται παράλληλα και στο οριακά θετικό κλείσιμο της Wall Street, γεγονός το οποίο αφήνει περιθώρια και για συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα.

Εξάλλου, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως οι όγκοι των συναλλαγών αναμένεται να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα, ελλείψει επιχειρηματικών ειδήσεων σε εγχώριο επίπεδο, ενώ η πορεία των βασικών δεικτών εκτιμάται πως θα εναρμονιστεί με αυτή των ξένων αγορών.

Η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει πως η μικρή κεφαλαιοποίηση είναι αυτή που πιθανότατα θα συνεχίσει να βάλλεται, ενώ επισημαίνει πως το ενδιαφέρον για τον τραπεζικό κλάδο αναμένεται να αναζωπυρωθεί σύντομα.

Πάντως, η Εγνατία ΑΧΕ τονίζει πως δεν διακρίνει κάποιον ιδιαίτερο λόγο ο οποίος θα μπορούσε να δημιουργήσει αναστροφή της επενδυτικής ψυχολογίας στις ευρωπαϊκές αγορές, σημειώνοντας πως κατά την άποψή της οι τιμές των μετοχών αναμένεται να σταθεροποιηθούν στα τρέχοντα επίπεδα.

Από την πλευρά της η Σίγμα Securities αναφέρει πως δεν προβλέπει σημαντική αναστροφή της τάσης, αν και όπως τονίζει οι πιέσεις αναμένεται να μειωθούν.

Το ”ψυχολογικό όριο” των 2.300 μονάδων ενδέχεται να δοκιμάσει ο Γενικός Δείκτης σύμφωνα με τη Fortius ΑΧΕΠΕΥ, που συμπληρώνει πως η περαιτέρω πορεία του θα εξαρτηθεί από την ύπαρξη ή μη αγοραστικού ενδιαφέροντος σε δεικτοβαρείς μετοχές.

Τη συνέχεια των υποτονικών τάσεων της αγοράς προβλέπει η Praxis ΑΧΕΠΕΥ, που επίσης επισημαίνει ότι η στάση αναμονής που διατηρεί μερίδα της επενδυτικής κοινότητας οφείλεται ενδεχομένως στο γεγονός ότι την ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου των Alpha Bank και Εθνικής.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός Δείκτης ακολούθησε την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών κλείνοντας με απώλειες 1,38% και χαμηλούς όγκους συναλλαγών, αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως οι μετοχές των Τιτάν, ΔΕΗ και Intracom ήταν οι μόνες οι οποίες σημείωσαν άνοδο στον FTSE–20.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v