Εισαγόμενο ”κόντρα” κλίμα για Χ.Α.

Αφού η Σοφοκλέους δεν εκμεταλλεύτηκε χθες τη θετική διεθνή συγκυρία, καλείται σήμερα να επιδείξει αντιστάσεις στη διόρθωση που ξεκίνησε στις ξένες αγορές. Για πολλοστή φορά πιθανός στόχος των πιέσεων η μεσαία και η μικρότερη κεφαλαιοποίηση, ενώ η συμπεριφορά των blue chips θα δείξει τις αντοχές των Γ.Δ. και FTSE-20.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Αφού η Σοφοκλέους δεν κατόρθωσε χθες να εκμεταλλευτεί το θετικό διεθνές κλίμα, καλείται σήμερα να επιδείξει αντοχές και αντιστάσεις στη διόρθωση που ξεκίνησαν οι ξένες αγορές χθες από την Αμερική (Dow Jones στο –1,01%, S&P στο –1,33% και Nasdaq –2,23%).

Η συνέχεια δόθηκε σήμερα στην Ιαπωνία (Nikkei –1,30%), αλλά και στο εξαιρετικά άσχημο ξεκίνημα των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων (στο πρώτο ημίωρο οι απώλειες ξεπερνούν τη μία ποσοστιαία μονάδα).

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι θα συνεχιστούν οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών και η απουσία αγοραστικού ενδιαφέροντος, λόγω παντελούς έλλειψης εταιρικών νέων.

Τεχνικά, αφού ο Δείκτης απώλεσε το τεχνικό στήριγμα στις 2.350 μονάδες, η επόμενη τεχνική στήριξη οριοθετείται στις 2.326, ενώ για τον FTSE-20 αποδείχθηκαν για μία ακόμη φορά δύσκολος στόχος οι 1.272 μονάδες (ΚΜΟ 100 ημερών), με πρώτο επίπεδο στήριξης τις 1.250 και δεύτερο τις 1.220 μονάδες.

Συμπερασματικά δεν αναμένεται και σήμερα κάποια έκπληξη, τουλάχιστον θετική, από μία αγορά η οποία κούρασε και κουράστηκε, με τον τζίρο εδώ και πολλές πολλές συνεδριάσεις να μην ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ (είναι απόλυτα ενδεικτικό ότι όλο τον Ιούλιο μόνο στη συνεδρίαση της 8ης/7 η καθαρή αξία συναλλαγών ξεπέρασε τα 100 εκατ.).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v