Επιμένουν οι πιέσεις σε μικρά - μεσαία

Προσπάθεια να κρατηθεί ο Γ.Δ. στην περιοχή των 2.350 μονάδων καταβάλλεται στην αγορά, ενώ εντείνονται οι πιέσεις σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση. Μοναχικό αντίβαρο στην υποχώρηση των τραπεζικών τίτλων ο ”πρωταγωνιστής” Τιτάνας, που κινείται σε νέα υψηλά τρέχοντος έτους.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Τίποτα ουσιαστικά ενθαρρυντικό σε μια συνεδρίαση η οποία εξελίσσεται και πάλι σε ”πανωλεθρία” για τη μικρή κεφαλαιοποίηση, ενώ ο Δείκτης αναλώνεται σε μία προσπάθεια να κρατηθεί πάνω από τις 2.350 μονάδες, κάτι που δεν φαίνεται ιδιαίτερα εύκολο αν δεν αφυπνιστεί κάποια από τις δεικτοβαρείς μετοχές.

Εξάλλου, ανεπηρέαστη φαίνεται να μένει η Σοφοκλέους από την αλλαγή προσήμου στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και την επιστροφή τους σε θετικό έδαφος.

Από τους τραπεζικούς τίτλους που ανήκουν στον FTSE-20, ούτε ένας δεν εμφανίζει θετικό πρόσημο. Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει η Eurobank, ενώ από τα υπόλοιπα blue chips σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι Γερμανός, ΕΛΤΕΧ, Intracom, ΚΑΕ (με 100 τεμάχια), ΟΠΑΠ. Με θετικό πρόσημο διασώζονται μόνο οι Coca Cola, ΕΛΠΕ και Cosmote, καθώς και ο πρωταγωνιστής της ημέρας Τιτάνας, που καταγράφει νέα υψηλά τρέχοντος έτους.

Ο Γ.Δ. μέχρι τώρα αναλώνεται σε μία κίνηση μικρότερη των 12 μονάδων (υψηλό 2.358,06, χαμηλό 2.346,84), αναζητώντας στηρίγματα προκειμένου, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, να κρατηθεί πάνω από τις 2.350 μονάδες.

Σχεδόν απελπιστική η αναλογία ανοδικών – πτωτικών, με τις πτωτικές μετοχές να είναι υπερ-πενταπλάσιες των ανοδικών, ενώ σε 13 μετοχές και συγκεκριμένα Sex Form, Ελτον, ΓΕΚ, Γκάλης, Φιερατέξ, Τρία ΑΛΦΑ (προν.), Eurodrip, Ideal, Informatics, Μπουτάρης (προν.), Οympic Catering, Γαλαξίδι, Ακρίτας, Ελλατέξ, Ιπποτούρ, Everest και Μπαλάφας, οι απώλειες ξεπερνούν το 7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v