Σε σταυροδρόμι η Σοφοκλέους

Η Σοφοκλέους καλείται σήμερα να τιμολογήσει το αρνητικό άνοιγμα των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστήριων, τη νέα άνοδο της τιμής του πετρελαίου και πολύ περισσότερο να αποδείξει ότι τα όποια θετικά μηνύματα (από τεχνικής τουλάχιστον άποψης) που ήρθαν από τη συνεδρίαση της Παρασκευής θα έχουν και συνέχεια και δεν αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο στη λήξη των ΣΜΕ Ιουλίου.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Κρίσιμη θεωρείται τεχνικά από πολλούς η σημερινή συνεδρίαση, καθώς την Παρασκευή, ύστερα από πολλές ημέρες, ο Γ.Δ. και πολύ περισσότερο ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κατόρθωσαν να υπερκεράσουν σημαντικά σημεία πρώτης τεχνικής αντίστασης, όπως είναι οι 2.355 μονάδες για τον Γ.Δ. και πολύ περισσότερο οι 1.253 μονάδες για τον FTSE-20.

Την ίδια ώρα η πλειονότητα των επαγγελματιών του χώρου θεωρεί ότι η σημερινή συνεδρίαση θα δείξει σε μεγάλο βαθμό αν όλα όσα συνέβησαν την Παρασκευή εσωκλείουν κάποια αισιοδοξία για περαιτέρω ανοδική κίνηση ή ήταν απλώς τεχνικά και είχαν άμεση σχέση με τη λήξη των ΣΜΕ Ιουλίου.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι θα συνεχιστεί το υποτονικό αγοραστικό ενδιαφέρον και ο χαμηλός όγκος συναλλαγών. Παράλληλα, δεν αποκλείουν κάποια κινητικότητα στο τραπεζικό ταμπλό όσο πλησιάζει η ώρα ανακοίνωσης αποτελεσμάτων 6μήνου, ενώ αρκετοί αναφέρονται σε μικτές συνεδριάσεις, καθώς μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση έπειτα από ένα μικρό ανοδικό διάλειμμα επανήλθαν στην καχεξία και διολίσθηση των αποτιμήσεων.

Επίσης, η Σοφοκλέους καλείται να τιμολογήσει το αρνητικό άνοιγμα των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων (το χρηματιστήριο του Τόκιο λόγω αργίας παρέμεινε κλειστό), αλλά και τη νέα άνοδο της τιμής του πετρελαίου που έφτασε τα 41,25 δολ. το βαρέλι, τιμή που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 6 εβδομάδων.

Τέλος, όσον αφορά στους επιμέρους τίτλους ίσως χρειάζονται προσοχή οι Αλουμίνιον της Ελλάδος (λόγω επικείμενων εξελίξεων), CPI, MLS, Delta Project, Aspis Στεγαστική, Eurodrip (επιμένουν οι φήμες για επικείμενες αλλαγές στη μετοχική σύνθεση της εταιρίας, αλλά και σε δημόσια προσφορά που θα ακολουθήσει), ενώ από σήμερα διαπραγματεύονται χωρίς το μέρισμα χρήσεως 2003 οι μετοχές των εταιριών Ευρωσύμβουλοι (0,027), Γενική Εμπορίου (0,04), PC Systems (0,015) και Αλυσίδα (0,03 ευρώ, 0,09 ευρώ για το προνόμιο).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v