Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στο προσυνέδριο του κόμματος, οι προτάσεις για τη φορολογική μεταρρύθμιση, η ακρίβεια σε φάρμακα και καύσιμα, αλλά και η εικόνα της Σοφοκλέους απασχολούν μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στο προσυνέδριο του κόμματος, οι προτάσεις για τη φορολογική μεταρρύθμιση, η ακρίβεια σε φάρμακα και καύσιμα, αλλά και η εικόνα της Σοφοκλέους απασχολούν μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Δευτέρας.

Καραμανλής: Τέρμα στη σεναριολογία για διάσταση απόψεων μεταξύ κυβέρνησης και κόμματος έθεσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο προσυνέδριο του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”.

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο στην Πάτρα ο κύκλος των προσυνεδρίων της Ν.Δ. σύμφωνα με τον ”Ελεύθερο Τύπο”, που συμπληρώνει πως το 6ο συνέδριο αρχίζει την Παρασκευή και ολοκληρώνει τις εργασίες του την Κυριακή.

Οικονομία: Για χτύπημα ακρίβειας με καύσιμα και φάρμακα κάνουν λόγο ”Τα Νέα”.

Σοφοκλέους: Τα βαριά χαρτιά εξακολουθούν να αποδίδουν, ενώ πλήττεται η μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση, αναφέρει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”.

Όλες οι ελπίδες για τη Σοφοκλέους είναι στις μετοχές των τραπεζών εκτιμά η ”Ημερησία”, σύμφωνα με την οποία είναι οι μόνες που παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

Φορολογία: Σε 15 βασικές αλλαγές στη φορολογία φυσικών και νομικών προσώπων από την 1η Ιανουαρίου 2005 καταλήγει η αρμόδια Επιτροπή, επισημαίνει η ”Ημερησία”, που συμπληρώνει πως το πόρισμά της θα παραδοθεί στον υπουργό Οικονομίας στις αρχές Αυγούστου.

Η χρήση του 2003 και το ”κλείσιμό” της μπαίνει τώρα στο ”στόχαστρο” του ελεγκτικού μηχανισμού, καθώς ήδη συντάσσεται η σχετική απόφαση με την οποία θα καθορίζεται ο νέος τρόπος ελέγχου των περίπου 850.000 ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”.

Έως τον Αύγουστο θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις 14 προτάσεις που αφορούν στη φορολογική μεταρρύθμιση σύμφωνα με την ”Ελευθεροτυπία”, που σημειώνει πως προβλέπουν αύξηση αφορολογήτου, επαναφορά εκπτώσεων στις δαπάνες και άλλα.

Ζάχαρη: Για περικοπή επιδοτήσεων στη ζάχαρη κάνει λόγο η ”Ημερησία”, σύμφωνα με την οποία η Κομισιόν προτείνει σημαντικό περιορισμό των επιδοτήσεων, ενώ συμπληρώνει πως σήμερα συναντάται το συμβούλιο υπουργών Γεωργίας.

Αγροτική Ανάπτυξη: Δύο προτάσεις για τη στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης και της αλιείας υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”.

Δολάριο: Υποχώρηση του δολαρίου βλέπει η Fed, σύμφωνα με την ”Ημερησία”, που τονίζει πως τα σημάδια κόπωσης της οικονομίας των ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στο δολάριο.

Τράπεζες: Οι τράπεζες αναδιαρθρώνουν τα χαρτοφυλάκιά τους, ενώ αναζητούν assets υψηλού περιθωρίου κέρδους, τονίζει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”.

Κατασκευές: Η ανάθεση έργων 8,5 δισ. ευρώ και το νέο θεσμικό πλαίσιο θα αλλάξουν το τοπίο στον κλάδο των κατασκευών και μετά τους Ολυμπιακούς σύμφωνα με την ”Ημερησία”.

Leasing: Ανοίγει ο δρόμος για συγχωνεύσεις στον κλάδο του leasing σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, η οποία παράλληλα αναφέρεται σε όλες τις εξελίξεις στον κλάδο.

Τραμ: Την επανεμφάνισή του στους δρόμους του λεκανοπεδίου κάνει από σήμερα το τραμ, ύστερα από 44 χρόνια, αναφέρει ο ”Ελεύθερος Τύπος”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v