Χαλαρά...

Με αργούς ρυθμούς εξελίσσεται η συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, ενώ περισσότεροι από 100 τίτλοι μετά από μία ώρα συνεδρίασης δεν έχουν κάνει πράξεις. Στο 2/1 η αναλογία πτωτικών προς ανοδικών, κέρδη για τις τηλεπικοινωνίες.

Συνεδρίαση που εξελίσσεται με αργούς έως κουραστικούς ρυθμούς σε μία αγορά, που εδώ και πολύ καιρό αναζητεί κατεύθυνση και ταυτόχρονα δεν δείχνει ιδιαίτερη διάθεση για συναλλαγές.

Είναι απόλυτα ενδεικτικό, ότι περισσότεροι από 100 τίτλοι μετά από μία ώρα συνεδρίασης δεν έχουν κάνει πράξεις, ενώ ο τζίρος μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 16 εκατ. ευρώ, από τα οποία μάλιστα τα 4,5 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές, καθώς έχουν αλλάξει χέρια 50.000 τεμάχια της ΔΕΗ στα 19 ευρώ και 281.000 τεμάχια Cosmote στα 12,75 ευρώ.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ούτε μία με κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας (πλην του ΟΤΕ), ενώ αρκετοί τίτλοι και συγκεκριμένα ΚΑΕ, Motor Oil, Τιτάνας και Αγροτική τράπεζα δεν ξεπερνούν σε όγκο τα 2.000 τεμάχια.

Από εκεί και πέρα με θετικό πρόσημο Γερμανός (αφού χθες έκλεισε στην τιμή του placement των 22,5 ευρώ, σήμερα δείχνει κάποια διάθεση ανοδικής αντίδρασης), ΔΕΗ (καμία σχέση η σημερινή συναλλακτική δραστηριότητα με τη χθεσινή), Cosmote, ΟΠΑΠ (με κάποιες μικρές ανοδικές διαθέσεις μετά την έκθεση της Morgan Stanley που δίνει τιμή στόχο τα 16,5 ευρώ), Εθνική και Πειραιώς.

Αντίθετα, με σχετικές απώλειες η Intracom, ΚΑΕ, Ελληνική Τεχνοδομική και αρνητικό πρόσημο για Βιοχάλκο, Coca Cola, Hyatt, Eurobank, Alpha Bank.

Ο Γ.Δ. ως συνηθίζει κινείται σε ένα εξαιρετικά στενό εύρος 10 μονάδων (2.330,27-2.340,8) και προϊδεάζει ότι πιθανότατα η σημερινή συνεδρίαση θα είναι μία από τα ίδια με τις προηγούμενες.

Στη σχέση ανοδικών πτωτικών, οι δεύτερες φαίνεται να ξεχωρίζουν ελαφρά, ενώ από τους επιμέρους τίτλους σε ανοδική αντίδραση (αγνώστου διαρκείας) οι τίτλοι του ομίλου Κλωνατέξ, σχετική κινητικότητα σε Inform Lykos, Promota, Informatics, Ευκλείδη, σημαντικά κέρδη για τη CPI, οι ασφάλειες δεν δείχνουν προς το παρόν τουλάχιστον ότι θα επαναλάβουν τα χθεσινά σημαντικά κέρδη, ενώ το ΙΑΣΩ ξεκίνησε ”με φούριες”, αλλά στην πορεία έδειξε ότι μένει από δυνάμεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v