Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μarfin: Οι τράπεζες θα δώσουν τον τόνο στο ΧΑ

Τα αποτελέσματα του β΄ εξαμήνου των τραπεζών εκτιμάται ότι θα δώσουν τον ”τόνο” στο ΧΑ, τονίζει, στο Weekly Report της η Marfin Analysis (12/07/04), χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως στρατηγικά σωστή την κίνηση της Fourlis.

Μarfin: Οι τράπεζες θα δώσουν τον τόνο στο ΧΑ
Τα αναμενόμενα αποτελέσματα του β΄ εξαμήνου των τραπεζών εκτιμάται ότι θα δώσουν τον ”τόνο” στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, τονίζει μεταξύ άλλων, στο Weekly Report της η Marfin Analysis (12/07/04).

Μέχρι τότε, υπογραμμίζεται στην ανάλυση της εταιρίας, το ΧΑ θα κινηθεί στους ρυθμούς των ξένων χρηματιστηριακών αγορών.

Εξάλλου, αναφερόμενοι στο deal της Γερμανός οι αναλυτές της Marfin Analysis προβλέπουν ότι βραχυπρόθεσμα πιθανόν να προσδώσει κάποια νευρικότητα στη μετοχή της εταιρίας, αλλά, τονίζουν, το υψηλότερο ποσοστό του Free Float, θα οδηγήσει σε αύξηση της ”βαρύτητας” της μετοχής στο σύνολο των μεγάλων δεικτών.

Ξεχωριστή αναφορά πραγματοποιείται από την Μarfin Analysis για την πώληση του μεριδίου του Κωτσόβωλου από την Fourlis, χαρακτηρίζοντάς την ως στρατηγικά σωστή, επισημαίνοντας όμως παράλληλα πως η πώληση θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί με ελαφρά υψηλότερο τίμημα.

Οι αναλυτές της Marfin ”στέκονται” επίσης στα αποτελέσματα β΄ εξάμηνου σημαντικών εταιριών (Bank of America, Citigroup, Merrill Lynch, Intel), που αναμένεται να ανακοινωθούν την τρέχουσα εβδομάδα, ενώ τονίζουν πως στην ”ατζέντα” θα κυριαρχήσουν και τα μακροοικονομικά στοιχεία (λιανικές πωλήσεις, βιομηχανική παραγωγή, πληθωρισμός).

Εξάλλου, στην ανάλυση επισημαίνεται η υποχώρηση κατά 3% και 0,68% που σημείωσαν ο Nasdaq και ο Dow Jones αντίστοιχα την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ξεχωριστός λόγος γίνεται για τον Dax, που απώλεσε το 2% της αξίας του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v