Στους ρυθμούς του black out η αγορά

Στους ρυθμούς του black out κινείται η Σοφοκλέους, με τον τζίρο να διαμορφώνεται σε απελπιστικά επίπεδα. Είναι χαρακτηριστικό πως για την αντιμετώπιση της κατάστασης άνοιξε η παλιά αίθουσα συναλλαγών στο Χ.Α., όπου τέθηκαν σε λειτουργία 18 τερματικά προκειμένου να διευκολυνθούν οι χρηματιστές στο έργο τους.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συμπληρώθηκαν 3,5 ώρες συνεδρίασης και η μικτή αξία συναλλαγών μόλις και μετά βίας περνά τα 38 εκατ. ευρώ, από τα οποία μάλιστα τα 2,4 αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Ασφαλώς πρόκειται για μία συνεδρίαση ”ειδικών” συνθηκών και έκτακτων καταστάσεων, λόγω του παρατεταμένου black out που επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και αυτό συνέβη σε μία ημέρα που ο τίτλος της ΔΕΗ (μετά την έκθεση της Gredit Suisse) έδειχνε να έχει τον ρόλο του θετικού πρωταγωνιστή (από την υψηλή κεφαλαιοποίηση).

Είναι χαρακτηριστικό πως για την αντιμετώπιση της κατάστασης άνοιξε η παλιά αίθουσα συναλλαγών στο Χ.Α., όπου τέθηκαν σε λειτουργία 18 τερματικά προκειμένου να διευκολυνθούν οι χρηματιστές στο έργο τους.

Από τα υπόλοιπα blue chips αξιοσημείωτα κέρδη για Βιοχάλκο, Αγροτική (με μικρό όγκο) και θετικό πρόσημο για Εθνική, Πειραιώς και Τιτάν.

Αντίθετα, πιέζονται Εμπορική, Γερμανός (πλησιάζει την τιμή του placement των 22,50 ευρώ), Ιntracom, ΟΠΑΠ και αρνητικό πρόσημο για Coca-Cola, Ελ. Πετρέλαια, ΚΑΕ και ΟΤΕ.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, με ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 2.338,46 και χαμηλό στις 2327,62 μονάδες, ενώ οι μετοχές με αρνητικό πρόσημο είναι περίπου διπλάσιες αυτών με θετικό.

Όσον αφορά στα επιμέρους, συνεχίζεται η κινητικότητα στον ασφαλιστικό κλάδο (με σημαντικά κέρδη η Αγροτική Ασφαλιστική και ο Φοίνικας και λιγότερα η Εθνική Ασφαλειών), ανέβασε όγκους η CPI (μετά την ανακοίνωση για ανάληψη της αντιπροσωπείας των προϊόντων της Sharp στην Ελλάδα), ενώ συνεχίζεται η ασφυκτική πίεση στους τίτλους του ομίλου Κλωνατέξ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v