Ο Τύπος της Δευτέρας

Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας στο διάστημα 1990-2001, τα δάνεια του Δημοσίου, η αποτίμηση των εισαγωγών στο Χ.Α., αλλά και το ζήτημα της μονιμότητας των συμβασιούχων είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζουν τα πρωτοσέλιδα της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας στο διάστημα 1990-2001, τα δάνεια του Δημοσίου, η αποτίμηση των εισαγωγών στο Χ.Α., αλλά και το ζήτημα της μονιμότητας των συμβασιούχων είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζουν τα πρωτοσέλιδα της Δευτέρας.

Ανταγωνιστικότητα: Μια χαμένη δεκαετία για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας ήταν το διάστημα 1990-2001 λόγω της καθυστέρησης των διαρθρωτικών αλλαγών στους βασικούς τομείς της παραγωγής, όπως διαπιστώνει έρευνα του ΚΕΠΕ την οποία επικαλείται η Ναυτεμπορική.

Δάνεια: Δάνειο 5 δισ. ευρώ σύναψε στο πρώτο τρίμηνο το Δημόσιο σύμφωνα με την Ημερησία, που συμπληρώνει πως αύριο (13 Ιουλίου) θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία για δεκαετή ομόλογο αξίας 1 δισ. ευρώ, ενώ η εφημερίδα Χρηματιστήριο κάνει λόγο για ”έκρηξη δανεισμού” του Δημοσίου, που αναμένεται να φτάσει στα 35 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο.

Σοφοκλέους: ”Το χρηματιστηριακό τοπίο θα ξεκαθαρίσει άμεσα, οι κανόνες του παιχνιδιού θα είναι απολύτως διαφανείς για όλους” τονίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Αλέξης Πιλάβιος, μιλώντας στη Ναυτεμπορική.

Για αγώνα δρόμου ώστε να ισχύσουν τα πρόστιμα κάνει λόγο η Ημερησία, που επισημαίνει πως υπάρχει νομικό κενό για τα πρόστιμα που επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για μετοχές – ”φούσκες”.

Συμβασιούχοι: Οδηγό… μονιμοποίησης για τους συμβασιούχους μέσα από 10 βασικές ερωταπαντήσεις και ανοιχτή επιστολή του πρωθυπουργού παραθέτει η Ελευθεροτυπία.

Ενέργεια: Εξετάζονται όλα τα σενάρια, ακόμη και το σπάσιμο της ΔΕΗ, αναφέρει η Ημερησία, που επισημαίνει πως οι ιδιωτικές επενδύσεις μπορεί να φθάσουν τα 2 δισ. ευρώ.

ΑΔΕΔΥ: Στα πρόθυρα σύρραξης βρίσκονται το υπουργείο Εσωτερικών και η ΑΔΕΔΥ σύμφωνα με την Ημερησία, που συμπληρώνει πως η κυβέρνηση προχωράει στην αλλαγή του τρόπου επιλογής διευθυντών και γενικών διευθυντών στο Δημόσιο.

Φορολόγηση: Σημαντική επιβάρυνση σε εκατομμύρια καταθέτες θα προκαλέσει η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των τόκων και η προσθήκη τους στο ατομικό εισόδημα το οποίο φορολογείται με βάση τη φορολογική κλίμακα, τονίζουν Τα Νέα.

Ολυμπιάδα: Δεν δίνει μαγικές λύσεις στον τουρισμό η Ολυμπιάδα σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, που επισημαίνει πως η κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων και η σημασία της για τον τουρισμό ήταν αντικείμενο έρευνας της Deloitte.

Μετα-ολυμπιακή κάμψη του τουρισμού είχαν όλες οι πόλεις που ανέλαβαν τη διοργάνωση των Αγώνων, αναφέρει η μελέτη της Deloitte σύμφωνα με την Ημερησία, που παραθέτει τι συνέβη σε Βαρκελώνη, Ατλάντα και Σίδνεϊ.

Εθνική: Στα 250 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι υποαξίες της Εθνικής Τράπεζας σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως προέρχονται από 19 θυγατρικές της.

Κλωνατέξ – Νάουσα: Αναδιάρθρωση του χρέους ζητεί ο όμιλος Κλωνατέξ με 21 μονάδες και 3.700 εργαζομένους, τονίζει η Ημερησία, που επισημαίνει πως ο δανεισμός είναι υπέρογκος.

Γρηγόρης: Στα υπέρ και τα κατά της Γρηγόρης αναφέρεται η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που παραθέτει παράλληλα ανάλυση, σχόλια και απαντήσεις στα In & out.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v