Σταθεροποιητικά και... βλέπουμε

Τα θετικά κλεισίματα σε Wall και Τόκιο, οι ”ανιχνευτικές τάσεις” στις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά και η πορεία της υψηλής κεφαλαιοποίησης αναμένεται να διαμορφώσουν το κλίμα κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Σοφοκλέους. Κρίσιμη η διατήρηση του επιπέδου των 2.310 μονάδων.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Ενδιαφέρουσα αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση, καθώς η Σοφοκλέους καλείται να τιμολογήσει το θετικό κλείσιμο των αμερικανικών αγορών την Παρασκευή, τα σημερινά σημαντικά κέρδη του Νikkei (+1,39%) και το οριακά αρνητικό άνοιγμα των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθότι οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου εκτιμούν ότι η τάση είναι πολύ πιθανό να προέλθει από τις διεθνείς αγορές.

Την ίδια ώρα η Σοφοκλέους καλείται να αντιμετωπίσει και τα ”εγχώρια” προβλήματά της, όπως η περιορισμένη εισροή φρέσκου χρήματος, το μικρό αγοραστικό ενδιαφέρον και η ουσιαστική έλλειψη επιχειρηματικών ειδήσεων και κατεύθυνσης.

Ασφαλώς και σήμερα η τάση θα δοθεί από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, όπου εδώ και πολλές συνεδριάσεις συνεχίζεται η εναλλαγή σε ρόλο ”σωματοφύλακα” δεικτοβαρών μετοχών, προκειμένου ο Δείκτης για πολύ καιρό να κινείται εντός στενού εύρους διακύμανσης.

Η τεχνική ανάλυση δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο να πει όσο το εύρος διακύμανσης του Γ.Δ. είναι μεταξύ 2.326-2.375 μονάδων.

Έστω και ανοδική διάσπαση των 2.350-2.360 μονάδων, οι οποίες από σημαντικό σημείο στήριξης έχουν μετατραπεί σε επίπεδο αντίστασης, θα θεωρηθεί θετικό γεγονός.

Αντίθετα, αρνητικές επιπτώσεις αναμένεται να έχει πιθανή καθοδική διάσπαση των 2.310 μονάδων.

Ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον αναμένεται στη μικρή κεφαλαιοποίηση, καθώς ο FTSE Small Cap την εβδομάδα που πέρασε κατέγραψε κέρδη 2,75%, και σήμερα λόγω λήξεως του Τ+3 θα διαφανούν σαφώς οι διαθέσεις των αγοραστών της Τετάρτης.

Τέλος, στα αξιοσημείωτα της συνεδρίασης, το γεγονός ότι από σήμερα οι μετοχές των παρακάτω εταιριών διαπραγματεύονται χωρίς το μέρισμα χρήσης 2003: Πλαστικά Κρήτης (0,12 ευρώ), Αττικατ (0,0558 ευρώ), Yalco (0,04 ευρώ), Γραμμές Στρίντζη (0,0362 ευρώ), Νεοχημική (0,056 ευρώ), Σαράντης (0,07 ευρώ), Medicon (0,35 ευρώ) και Μουζάκης (0,013 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v