Σταθεροποιητικές τάσεις στο ΧΑ

Σταθεροποιητικές διαθέσεις επικρατούν στη Σοφοκλέους, με τον Γ.Δ. να κινείται σε ένα εντυπωσιακά στενό εύρος διακύμανσης, μικρότερο των 7 μονάδων. Θετικός πρωταγωνιστής της ημέρας η μετοχή της ΔΕΗ, η οποία με σημαντικό όγκο καταγράφει κέρδη υψηλότερα του 3%. Σημαντικές πιέσεις στον όμιλο Λαναρά.

τoυ Α. Αναγνωστόπουλου

Συμπληρώθηκε μία ώρα συνεδρίασης, με τον Γ.Δ. να κινείται σε ένα εντυπωσιακά στενό εύρος διακύμανσης, μικρότερο των 7 μονάδων, δημιουργώντας κάποιες πρώτες ενδείξεις ότι είναι σε εξέλιξη μία ακόμη σταθεροποιητική συνεδρίαση.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης θετικός πρωταγωνιστής, με όγκο που ξεπερνά τις 450.000 κομμάτια, η μετοχή της ΔΕΗ (χρειάστηκε να καταγράψει νέο ενδοσυνεδριακό χαμηλό τρέχοντος έτους στα 18,44 ευρώ και στη συνεδρίαση της 8ης Ιουλίου, για να βγει σήμερα έκθεση της Credit Suisse και να δώσει τιμή-στόχο τα 24,2 ευρώ).

Κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας καταγράφουν οι Βιοχάλκο, Αγροτική, Πειραιώς και θετικό πρόσημο για Εθνική, Alpha Bank, Motor Oil και Τιτάνα (με συναλλαγές που δεν ξεπερνούν τα 1.000 τεμάχια).

Αντίθετα, πιέζεται σχετικά η Intracom και αρνητική ποσοστιαία μεταβολή καταγράφουν οι Γερμανός, Coca-Cola, ΕΛΠΕ, Cosmote, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Εμπορική Τράπεζα, αλλά σε καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις οι απώλειες δεν ξεπερνούν τη μία ποσοστιαία μονάδα.

Ο τζίρος στα 17,7 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 2,4 εκατ. αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές (233.880 τεμάχια του Νίκα στα 5,10 ευρώ και 65.000 τεμάχια της ΔΕΗ στα 18,56 ευρώ), ενώ περισσότεροι από 100 τίτλοι δεν έχουν κάνει ακόμη συναλλαγή.

Τέλος, όσον αφορά στους επιμέρους τίτλους, σημαντική κινητικότητα στον κλάδο των ασφαλειών (ο κλαδικός δείκτης κερδίζει 4,14%), με την Αγροτική Ασφαλιστική στο +11,82% και όγκο συναλλαγών εβδομάδος και σημαντικά κέρδη για Φοίνικα και Εθνική Ασφαλειών.

Επίσης, κέρδη μεγαλύτερα του 4% για Τασόγλου, Χατζηκρανιώτη, Info-Quest, Πλιάς και Παντεχνική, κινητικότητα παρουσιάζουν οι Newsphone, Unisystems, και Hitech SNT, ενώ με σημαντική πίεση από την αρχή της συνεδρίασης και μεγάλες απώλειες όλος ο όμιλος Κλωνατέξ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v