ΑΧΕ: Σε ”στάση αναμονής” οι επενδυτές

Γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών θα κυμανθεί ο Γενικός Δείκτης ελλείψει σημαντικών εγχώριων νέων, εκτιμούν οι ΑΧΕ, καθώς οι επενδυτές αναμένεται να τηρήσουν στάση αναμονής. Ακόμη, επισημαίνουν την απουσία γενικευμένου αγοραστικού ενδιαφέροντος, όπως προκύπτει και από τους χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

ΑΧΕ: Σε ”στάση αναμονής” οι επενδυτές
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών και επικράτηση χαμηλών όγκων συναλλαγών εκτιμά για τη σημερινή συνεδρίαση η Εθνική ΑΧΕ.

Η Σίγμα ΑΧΕ αναμένει ήπια συνεδρίαση λόγω απουσίας εταιρικών νέων, καθώς και της έλλειψης ”ισχυρών” αποδείξεων των αναθεωρήσεων αναφορικά με τα κέρδη ανά μετοχή του 2004.

Από την πλευρά της η Marfin Analysis σημειώνει πως η αγορά θα κινηθεί γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, ενώ δεν περιμένει να αυξηθούν οι όγκοι συναλλαγών.

Η Eurobank Securities αναφέρει στο πρωινό της report πως ενδεχομένως η αγορά θα προσπαθήσει να παραμείνει σε θετικό έδαφος σήμερα. Παρά ταύτα, η EFG Sec. τονίζει πως θα επικρατήσουν χαμηλοί όγκοι συναλλαγών, λόγω της αδυναμίας των διεθνών αγορών, καθώς και της περιορισμένης εγχώριας ειδησεογραφίας.

Εξάλλου, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως η ψυχολογία παραμένει αδύναμη, όπως άλλωστε αντανακλάται στο περιορισμένο αγοραστικό ενδιαφέρον και τους χαμηλούς όγκους συναλλαγών, ενώ αυτό το σενάριο εκτιμάται πως θα είναι βραχυπρόθεσμα το χαρακτηριστικό της αγοράς.

Ακόμα, η Εγνατία ΑΧΕ τονίζει πως οι επενδυτές θα τηρήσουν στάση αναμονής, καθώς απουσιάζουν τα εταιρικά νέα. Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια χρηματιστηριακή, αναμένεται συνέχιση του επιλεγμένου αγοραστικού ενδιαφέροντος που παρατηρήθηκε στις τελευταίες συνεδριάσεις, χωρίς όμως αυτό να είναι ικανό να επηρεάσει την ευρύτερη απόδοση της αγοράς.

Τι έγινε την Παρασκευή: Κέρδη 0,23% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης καθώς, σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ, ξένοι θεσμικοί αγόρασαν μετοχές της Alpha Bank, η οποία κέρδισε 3,08%. Ο λόγος χαμένων/κερδισμένων διαμορφώθηκε στο 0,35, αντανακλώντας το θετικό κλίμα που επικράτησε στην αγορά.

Τι έγινε την προηγούμενη εβδομάδα (2 Ιουλίου – 9 Ιουλίου): Με οριακές απώλειες 0,08% έκλεισε η χρηματιστηριακή εβδομάδα, με το Γενικό Δείκτη να διαμορφώνεται την Παρασκευή στις 2.331,36 μονάδες.

Όπως υπογραμμίζει η Magna Trust στο εβδομαδιαίο της report, πέρα από την επιτυχία του ποδοσφαίρου τα σημαντικότερα γεγονότα την εβδομάδα που πέρασε ήταν η υπερκάλυψη της πώλησης μειοψηφικού πακέτου του Γερμανού σε ξένους θεσμικούς, αλλά και η πώληση πλειοψηφικού ποσοστού της Κωτσόβολος στην Dixons.

Οι κινήσεις αυτές, επισημαίνει η Magna Trust, καταδεικνύουν το ισχυρό ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για ελληνικούς μετοχικούς τίτλους, στοιχείο όχι άσχετο με την αυξανόμενη παρουσία τους σε κάθε κατηγορία κεφαλαιοποίησης με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Από την πλευρά της, η Omega Bank επισημαίνει πως η συσσώρευση με χαμηλούς όγκους συναλλαγών χαρακτήρισε την προηγούμενη εβδομάδα.

Τεχνικά, οι αναλυτές της Omega Bank αναφέρουν πως η ολοκλήρωση του σχηματισμού βάσης τιμών στα τρέχοντα επίπεδα, σε συνδυασμό με την διατήρηση των τιμών πάνω από τα επίπεδα των 2.300 μονάδων, θα αποτελέσει αγοραστικό σήμα για τους επενδυτές με βραχυπρόθεσμη στρατηγική.

Ακόμα, ένδειξη ενίσχυσης θέσεων, επισημαίνει η Omega, θα αποτελέσει η αποφασιστική ανοδική διάσπαση των 2.370 μονάδων με ισχυρό όγκο συναλλαγών, καθώς θα επιβεβαιώσει την έναρξη ενός νέου βραχυπρόθεσμου κύκλου που θα οδηγήσει τις τιμές πάνω από την περιοχή των 2.420 μονάδων.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v