ΑΧΕ: Χαμηλοί όγκοι και αναζήτηση ”καταλύτη”

Χαμηλοί θα μεινουν οι όγκοι συναλλαγών, προβλέπουν οι ΑΧΕ, ενώ για μια ακόμη ημέρα η αγορά θα αναζητήσει ”καταλύτη”. Ακόμη οι αναλυτές στρέφουν την προσοχή τους στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τραπεζών.

ΑΧΕ: Χαμηλοί όγκοι και αναζήτηση ”καταλύτη”
Τι εκτιμάται για την σημερινή συνεδρίαση: Η Σίγμα ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report πως τεχνικά, η αγορά θα οδηγηθεί μεταξύ άλλων από τους ισχνούς όγκους συναλλαγών.

Από την πλευρά της η Marfin Analysis αναμένει τα αποτελέσματα των τραπεζών, που θα αρχίσουν να ανακοινώνονται από το τέλος Ιουνίου, να προσδώσουν τάση στο Χ.Α. Μέχρι εκείνη την χρονική στιγμή αναφέρει η χρηματιστηριακή, δεν βλέπει την ύπαρξη κάποιου βραχυπρόθεσμου καταλύτη, ενώ θεωρεί ότι το εύρος συναλλαγών θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Επίσης, η Marfin Analysis, σχετικά με την Elmec Sport υπογραμμίζει πως η μετοχή της διαπραγματεύεται ελκυστικά 9,8 φορές τα αναμενόμενα κέρδη του 2004, ενώ την ίδια ώρα, συμπληρώνει, πως αναμένει ενίσχυση μεγεθών με το άνοιγμα ενός νέου πολυκαταστήματος στο κέντρο της Αθήνας το 2005.

Οι αναλυτές της Εγνατίας ΑΧΕ, αναφέρουν πως δεν περιμένουν σημαντικές αλλαγές στην συμπεριφορά της αγοράς λόγω της έλλειψης σημαντικής ειδησεογραφίας, αλλά, όπως τονίζουν η συνέχιση της τάσης συσσώρευσης φαντάζει σαν το πιο πιθανό σενάριο.

Οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών σημειώνει η Εγνατία ΑΧΕ είναι πιθανό να παραμείνουν το βασικό χαρακτηριστικό της αγοράς, αντανακλώντας την διστακτικότητα των επενδυτών, ενώ το αγοραστικό ενδιαφέρον που αναμένεται να είναι επιλεκτικό, χωρίς ωστόσο να μπορεί να επηρεάσει την απόδοση της ευρύτερης αγοράς.

Εξάλλου, οι αναλυτές της Fortius Finance ΑΧΕΠΕΥ σχολιάζοντας τεχνικά την πορεία του Γενικού Δείκτη τονίζουν πως αυτός φαίνεται να έχει βρει στήριξη πέριξ του μακροπρόθεσμου απλού κινητού μέσου των 200 ημερών, δίνοντας, όπως επισημαίνουν, βαρύνουσα σημασία στην περιοχή των 2.300 με 2.330 μονάδων.

Ακόμα, συμπληρώνουν πως θετικοί εμφανίζονται και οι τεχνικοί δείκτες που παραθέτουν στην ανάλυση τους (MACD και αργός στοχαστικός ταλαντωτής).

Τι έγινε χθες: Οριακή άνοδο 0,03% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης κλείνοντας στις 2.332,15 μονάδες.

Όπως σημειώνει η Marfin Analysis στο πρωινό της report η μετοχή της ΔΕΗ υπεραπέδωσε κερδίζοντας 2,70%, με ικανοποιητικούς όγκους συναλλαγών.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v