Σε τράπεζες και ΔΕΗ η προσοχή

Χωρίς το ”άλλοθι” του black out σήμερα, μένει να φανεί το κατά πόσον η επενδυτική αδιαφορία κυριαρχεί στην Σοφοκλέους. Με ενδιαφέρον αναμένεται η συμπεριφορά της ΔΕΗ, ενώ σημεία αναφοράς θα αποτελέσουν για μία ακόμη συνεδρίαση και οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου.

Έφταιγε το χθεσινό black out ή επανέρχεται η συναλλακτική απαξίωση και η επενδυτική αδιαφορία;

Σε αυτό το ερώτημα καλείται να απαντήσει σήμερα η Σοφοκλέους, με τους απαισιόδοξους να είναι σημαντικά περισσότεροι, καθώς αρκετοί παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι λείπει ο καταλύτης που θα επηρεάσει θετικά τη βραχυπρόθεσμη τάση.

Και όλα αυτά όταν οι μεν αμερικανικές αγορές παρουσίασαν χθες το βράδυ μεικτή εικόνα (με μικρά κέρδη Dow Jones και S&P και μικρές απώλειες ο Nasdag) ενώ μικρά κέρδη κατέγραψε και η ιαπωνική αγορά και με θετικό πρόσημο κινούνται και τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Τεχνικοί αναλυτές εκτιμούν ότι δεν συντρέχει λόγος περαιτέρω αναφοράς, τουλάχιστον όσο ο δείκτης κινείται στο γνωστό εύρος διακύμανσης, όμως δεν αποκλείουν κάποιες μικρές εκπλήξεις, καθώς την Παρασκευή λήγουν τα ΣΜΕ Ιουλίου.

Με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η συμπεριφορά του τίτλου της ΔΕΗ (αν ξεπεράσει τα 20 ευρώ με αυξημένο όγκο συναλλαγών αλλάζει μέχρι τώρα η αρνητική διαγραμματική του εικόνα), ενώ το όποιο αγοραστικό ενδιαφέρον για τραπεζικούς τίτλους πιθανότατα να εκδηλωθεί από την αρχή της επόμενης εβδομάδας προκειμένου να προτιμολογηθούν τα αποτελέσματα εξαμήνου (η Alpha Bank ανακοινώνει αποτελέσματα στις 28 τρέχοντος και η Εθνική στις 29) και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο τραπεζικός κλάδος είναι ο μόνος ικανός καταλύτης για την επόμενη ανοδική κίνηση, αν και όποτε έλθει.

Μέχρι τότε σύμφωνα με τις απόψεις της πλειονότητας των παραγόντων της αγορά το ΧΑ θα μετατρέπεται σταδιακά σε αγορά επιλεγμένων τίτλων και απόλυτα επιλεκτικών κινήσεων.

Όσον αφορά στα επιμέρους, ίσως χρειάζεται προσοχή η σημερινή κίνηση του ασφαλιστικού κλάδου (κατά τη χθεσινή συνεδρίαση κατέγραψε κέρδη 5,69%), αλλά και κάποιων ακόμα επιμέρους τίτλων που προσπαθούν σταδιακά να αντιδράσουν από τα χαμηλά τρέχοντος έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v