Χωρίς εκπλήξεις

Χωρίς διαφορές από τις προηγούμενες εξελίσσεται η σημερινή συνεδρίαση, έχοντας ως κύρια χαρακτηριστικά το χαμηλό όγκο συναλλαγών και το περιορισμένο εύρος κίνησης για το Γ.Δ. Δεν αναμένονται εκπλήξεις έως και τη λήξη, έστω και αν σταδιακά οι μετοχές με αρνητικό πρόσημο δημιουργούν διαφορά έναντι αυτών με θετικό.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Σε κίνηση εντός εύρους 11 μονάδων αναλώνεται ο Γ.Δ. μετά από μία ώρα συνεδρίασης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με το ξεκίνημα βρέθηκε στο χαμηλό ημέρας (2.328,59), γρήγορα ανέκαμψε ανακτώντας το θετικό πρόσημο, όμως, η όποια δυναμική εξαντλήθηκε λίγο κάτω από τις 2.340 μονάδες και συγκεκριμένα στο μέχρι τώρα ενδοσυνεδριακό υψηλό των 2.339,73 μονάδων.

Η μέχρι τώρα συνεδρίαση δικαιώνει απόλυτα όλους όσοι προέβλεπαν μία ακόμη πλευρική κίνηση με χαμηλό επενδυτικό ενδιαφέρον και χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου 120 τίτλοι δεν έχουν πραγματοποιήσει συναλλαγές, ενώ ο τζίρος μόλις και ξεπερνά τα 17 εκατ. ευρώ, από τα οποία πρέπει να αφαιρεθούν τα 5,4 εκατ. που αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές, καθώς έχουν αλλάξει χέρια 150.000 τεμάχια της Γερμανός στα 22,60 ευρώ και 100.000 τεμάχια της Coca Cola στα 19,80 ευρώ.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, με κέρδη μεγαλύτερα του 1% μόνο Εμπορική, ΕΛΤΕΧ και Coca Cola (που φαίνεται να συγκεντρώνει κάποιο αγοραστικό ενδιαφέρον).

Απλώς θετικό πρόσημο έχουν οι Alpha Bank, Εθνική, Eurobank, Πειραιώς, Cosmote και ΟΤΕ.

Αντίθετα, απώλειες μεγαλύτερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας για τη Βιοχάλκο (με όγκο μόλις 2.530 τεμαχίων), αρνητικό πρόσημο για Γερμανό, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Hyatt, Intracom, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Τιτάνα, ενώ Hyatt, KAE, Motor Oil δεν έχουν ξεπεράσει σε όγκο μέχρι στιγμής τα 2.000 τεμάχια.

Από τους επιμέρους τίτλους, διαθέσεις ανοδικής αντίδρασης (αγνώστου διαρκείας) επιδεικνύουν οι τίτλοι του ομίλου Κλωνατέξ, κέρδη μεγαλύτερα του 4% καταγράφουν οι Σαραντής, Αγροτική Ασφαλιστική, Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες, CPI, Microland, ενώ αντίθετα αξιοσημείωτες απώλειες (στις περισσότερες περιπτώσεις με ελάχιστο όγκο) σημειώνουν οι Olympic Catering, Λιβάνης, Nexans, Χαϊδεμένος, Κλωστήρια Ναυπάκτου, Inder Invest, σε μία συνεδρίαση που δεν δείχνει μέχρι τώρα να είναι κάτι διαφορετικό από τις αμέσως προηγούμενες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v