ΑΧΕ: Συνέχεια υποτονικών όγκων

Υποτονικό θα παραμείνει το κλίμα στην αγορά, εκτιμούν οι ΑΧΕ, σημειώνοντας πως δεν περιμένουν σημαντικές αλλαγές στο τέλος της εβδομάδας, επειδή απουσιάζει η επενδυτική τάση και η ειδησεογραφία που αφορά στο β’ τρίμηνο είναι περιορισμένη.

ΑΧΕ: Συνέχεια υποτονικών όγκων
Τι εκτιμάται για την σημερινή συνεδρίαση: Περιορισμένη είναι η πιθανότητα υποχώρησης της αγοράς εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ, καθώς, όπως τονίζει, οι πωλητές δεν φαίνονται αρκετά ”ισχυροί”, ενώ το momentum δεν είναι αρνητικό.

Από την πλευρά της η Σίγμα ΑΧΕ σημειώνει πως δεν περιμένει σημαντικές αλλαγές στο τέλος της εβδομάδας, επειδή απουσιάζει η επενδυτική τάση και η ειδησεογραφία που αφορά το β’ τρίμηνο είναι περιορισμένη.

Η Marfin Analysis για τη σημερινή συνεδρίαση αναμένει η αγορά να ακολουθήσει την ίδια πορεία, με τους όγκους συναλλαγών να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

Εξάλλου, η Eurobank Securities επισημαίνει πως αναμένει η ”αδύναμη” συμμετοχή να συνεχιστεί, με την αγορά να κινείται στο περιθώριο, αν και, όπως επισημαίνει, οι τράπεζες θα αρχίσουν να προσελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου.

Η Εγνατία ΑΧΕ τονίζει πως η αγορά θα κινηθεί χωρίς συγκεκριμένη τάση με χαμηλούς όγκους συναλλαγών, που είναι, όπως υπογραμμίζει, στοιχεία ενδεικτικά της διστακτικότητας των επενδυτών.

Επίσης, σημειώνεται από την Εγνατία ΑΧΕ, η απεργία των δημοσιογράφων για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, χθες, έχει ως αποτέλεσμα η ειδησεογραφία να παραμένει περιορισμένη.

Τι έγινε χθες: Υποχώρηση 0,08% στις 2.332 μονάδες κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης.

Όπως σημειώνει στο πρωινό report της η Εθνική ΑΧΕ, οι τραπεζικές μετοχές ήταν μεταξύ αυτών που πέτυχαν τις καλύτερες αποδόσεις, καθώς οι θεσμικοί επενδυτές επέδειξαν αγοραστικό ενδιαφέρον, κυρίως από τα μέσα τις συνεδρίασης και μετά.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v