Εικόνα ”ζόμπι” δίνει η αγορά

Τίποτα το νεότερο και το ενδιαφέρον, παρά το γεγονός ότι ο δείκτης βρίσκεται κοντά στο υψηλό ημέρας (λόγω Εθνικής, Βιοχάλκο και Motor Oil). Εντείνονται οι πιέσεις στη μεσαία και στη μικρότερη κεφαλαιοποίηση, ενώ η αναλογία ανοδικών προς πτωτικές ξεπερνά το 1 προς 4. Μηδαμινό το επενδυτικό ενδιαφέρον. Απελπιστικά χαμηλά ο τζίρος.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Μία από τα ίδια, σε μία συνεδρίαση που, όπως όλα δείχνουν, συνεχίζει να βάζει σε δοκιμασία την υπομονή όσων είναι υποχρεωμένοι να την παρακολουθήσουν.

Μηδενικό ενδιαφέρον, στάση αναμονής, απροθυμία για συναλλαγές και ανάληψη επενδυτικού ρίσκου. Συμπερασματικά, αυτή τη στιγμή από τη Σοφοκλέους λείπουν όλα αυτά τα οποία θα τη χαρακτήριζαν ”ζωντανή αγορά”.

Μόνο θετικό εμφανίζεται το γεγονός ότι ο Γ.Δ. κινείται στο επάνω άκρο του εύρους των 2.350-2.365, όμως, αυτό οφείλεται κυρίως στα κέρδη της Εθνικής, της Βιοχάλκο και της Μotor Oil και στο θετικό πρόσημο των Alpha Bank, Εμπορική, ΔΕΗ, Coca-Cola, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ και Τιτάνα.

Αντίθετα, από τις δεικτοβαρείς μετοχές που κινούνται ”στο κόκκινο”, καμία δεν καταγράφει απώλειες μεγαλύτερες του 1%. Απλά αρνητική ποσοστιαία μεταβολή καταγράφουν Γερμανός, ΕΛΤΕΧ, ΚΑΕ, CosmΟΤΕ, Eurobank και Πειραιώς.

Ο τζίρος σε απελπιστικά επίπεδα δεν ξεπερνά τα 35 εκατ. ευρώ, και μάλιστα από αυτά πρέπει να αφαιρεθούν τα 2,6 εκατ. τα οποία αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές, καθώς έχουν αλλάξει χέρια 53.013 τεμάχια της CosmΟΤΕ στα 13,06 ευρώ και 100.000 τεμάχια της ΔΕΗ στα 19,46 ευρώ.

Τίποτα ενθαρρυντικό όσον αφορά τη γενικότερη εικόνα, με τις πτωτικές μετοχές να είναι υπερ-τετραπλάσιες των ανοδικών και μάλιστα σε 14 από αυτές (Ελτον, Βαράγκης, Καραμολέγκος, ΑΕΓΕΚ προν., Ελφίκο, Φιερατέξ, Microland, Olympic Catering, Corfil, Εμπορικός Δεσμός, Lannet, ΕΤΜΑ προν., Informatics και Τεχνικές Εκδόσεις) οι απώλειες ξεπερνούν το 7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v