Ανευρη συνεδρίαση για τη Σοφοκλέους

Συνεδρίαση που εξελίσσεται σε αργούς ρυθμούς, καθώς ο τζίρος διαμορφώνεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα και ο Γ.Δ. αναλώνεται σε διακύμανση μικρότερη των 10 μονάδων. Σε ελάχιστους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης εστιάζεται το επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ ουδέτερο έως ελαφρώς αρνητικό παραμένει το διεθνές κλίμα.

του Α. Αναγνωστόπουλου

”Κουρασμένη” εμφανίζεται η αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, η οποία εξελίσσεται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, επιβεβαιώνοντας όσους προέβλεπαν ότι οι αμέσως επόμενες συνεδριάσεις, μετά από αυτήν της Παρασκευής, θα συνεχίσουν να έχουν σαν χαρακτηριστικά την υποτονικότητα και τη χαμηλή αξία συναλλαγών.

Ο Γ.Δ., μετά από μία ώρα συνεδρίασης, έχει αναλωθεί σε ασφυκτική κίνηση με εύρος μικρότερο των 10 μονάδων, ενώ περισσότεροι από 100 τίτλοι δεν έχουν πραγματοποιήσει συναλλαγές.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, ούτε μία δεν καταγράφει κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδος, σχετικό συναλλακτικό ενδιαφέρον (που συνοδεύεται και με θετικό πρόσημο) παρουσιάζουν Εθνική, Βιοχάλκο, Τιτάνας (εντολές αγορών σημαντικού ειδικού βάρους στην περιοχή των 20 ευρώ), ενώ απλά θετική ποσοστιαία μεταβολή με ελάχιστες συναλλαγές καταγράφουν Coca Cola και ΕΛΠΕ.

Από τις μετοχές του FTSE 20 τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσιάζει η ΕΛΤΕΧ, ενώ αρνητική είναι η ποσοστιαία μεταβολή για Hyatt (με συναλλαγές που δεν υπερβαίνουν τα 1.000 τεμάχια), Cosmote, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Alpha Bank, Εμπορική, Eurobank, Πειραιώς, ενώ η Αγροτική με μόλις 2.320 τεμάχια καταγράφει απώλειες 2%.

Από τους επιμέρους τίτλους, με την αναλογία ανοδικών- πτωτικών να εξελίσσεται 1 προς 3, κέρδη μεγαλύτερα του 3% (στις περισσότερες περιπτώσεις με ελάχιστες συναλλαγές), Fitco, Λογισμός, Βάρδας, Σελόντα, Κούμπας, Πειραιώς Real Estate, επανέρχονται σταδιακά οι πιέσεις στους τίτλους του ομίλου Κλωνατέξ, για μία ακόμη συνεδρίαση με σημαντικές απώλειες η Ελτον, αλλά και η Κεράνης, Χαϊδεμένος, ETMA, Εurodrip, Vivere, Βαρβαρέσος, Ακρίτας (πλην της Vivere και της Ελτον, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις ο όγκος συναλλαγών δεν ξεπερνά τα 1.050 τεμάχια).

Τέλος, ο τζίρος εξαιρετικά ισχνός, που μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 10,5 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι τώρα δεν έχουν σημειωθεί προσυμφωνημένες συναλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v