ΑΧΕ: Περιορισμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον

Στους τραπεζικούς τίτλους εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον, καθώς προς τα τέλη του μήνα αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου, ενώ παράλληλα προβλέπουν πως ο όγκος των συναλλαγών και το επενδυτικό ενδιαφέρον θα είναι περιορισμένα.

ΑΧΕ: Περιορισμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον
Τι εκτιμάται για σήμερα: Στον τραπεζικό κλάδο εκτιμά η Marfin Analysis πως θα στραφεί το ενδιαφέρον των επενδυτών, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων προς τα τέλη του μήνα, με την Alpha Bank να ”ανοίγει τον χορό” στις 28 Ιουλίου και την Εθνική Τράπεζα να ακολουθεί στις 29 Ιουλίου.

Η Marfin Analysis επίσης επισημαίνει πως το ανώτατο δικαστήριο της Βουλγαρίας διέκοψε προσωρινά την έκδοση άδειας κινητής τηλεφωνίας προς την BTC, συμπληρώνοντας πως η εν λόγω εξέλιξη είναι θετική για τη θυγατρική του ΟΤΕ Globul.

Εξάλλου, η Eurobank Securities αναμένει ”μικτή” συνεδρίαση για σήμερα, καθώς, όπως επισημαίνει, οι επιχειρηματικές ειδήσεις είναι περιορισμένες, με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα τους στις ευρωπαϊκές αγορές.

Σύμφωνα με την Εγνατία ΑΧΕ, δεν αποκλείεται κατά τη σημερινή συνεδρίαση να παρουσιαστεί επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον, κυρίως σε τραπεζικούς τίτλους, γεγονός το οποίο και αναμένεται να προσφέρει στήριξη στην αγορά.

Ωστόσο, η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει πως στην παρούσα φάση, εν μέσω χαμηλών όγκων, αλλά και με τις ευρωπαϊκές αγορές να μην έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα δεν αναμένεται μια έντονα ανοδική τάση.

Εξάλλου, η Σίγμα Securities αναφέρει πως στην εγχώρια αγορά έχουν αρχίσει να ανακοινώνονται τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου, τα οποία φέρονται να είναι καλύτερα από τα αντίστοιχα περυσινά.

Επίσης, η Σίγμα Securities σημειώνει πως ελλείψει σημαντικών εγχώριων εξελίξεων το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα την τρέχουσα εβδομάδα και οι τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης να κατέχουν την πρώτη θέση στο ενδιαφέρον.

Τι έγινε την Παρασκευή 16 Ιουλίου: Το αγοραστικό ενδιαφέρον στον FTSE-20 οδήγησε τον Γενικό Δείκτη σε άνοδο 1,01% με φυσιολογικούς για την παρούσα περίοδο όγκους συναλλαγών, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η Marfin Analysis συμπληρώνει πως η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ξεχώρισε κλείνοντας με κέρδη πάνω από 3% και με καλούς –όπως αναφέρει– όγκους συναλλαγών, ενώ παράλληλα τονίζει πως οι μετοχές των ΔΕΗ και Βιοχάλκο παρουσίασαν επίσης αύξηση.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v