Ο Τύπος της Τρίτης

Η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών σε ΔΟΥ, οι νέες ”προβληματικές” επιχειρήσεις της Σοφοκλέους, ο τουρισμός, οι αποκρατικοποιήσεις, και συγκεκριμένα το 8% των ΕΛ.ΠΕ. που επιστρέφει στο Δημόσιο, απασχολούν μεταξύ άλλων τον Τύπο της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών σε ΔΟΥ, οι νέες ”προβληματικές” επιχειρήσεις της Σοφοκλέους, ο τουρισμός, οι αποκρατικοποιήσεις, και συγκεκριμένα το 8% των ΕΛ.ΠΕ. που επιστρέφει στο Δημόσιο, απασχολούν μεταξύ άλλων τον Τύπο της Τρίτης.

Διαφθορά: Έσκασε το πρώτο κύμα διαφθοράς τονίζει ”Το Βήμα”, που αναφέρει πως διευθυντής πολιτικού γραφείου υφυπουργού παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα, ενώ συμπληρώνει πως ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ζητεί άμεση πάταξη.

Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Παπαγγελόπουλο παρέπεμψε ο υφυπουργός Τουρισμού Αν. Λιάσκος την περαιτέρω διερεύνηση καταγγελίας επιχειρηματία, από τον οποίο ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού, Ιωάννης Κεραμιδάς, φέρεται ότι ζήτησε οικονομικά ανταλλάγματα για να προωθήσει μια υπόθεσή του, τονίζει το ”Κέρδος”.

Στον εισαγγελέα έστειλε ο υφυπουργός Τουρισμού συνεργάτη του σύμφωνα με την ”Ελευθεροτυπία”, που παράλληλα αναφέρεται στην κριτική αλλά και στο ”μπράβο” του ΠΑΣΟΚ.

Σοφοκλέους: Το εφιαλτικό σενάριο ενδεχόμενης αναβίωσης των προβληματικών επιχειρήσεων εισβάλλει δυναμικά στο προσκήνιο, προκαλώντας έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση αναφέρει η ”Καθημερινή”, που συμπληρώνει πως στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκονται ο όμιλος της Κλωνατέξ, συμφερόντων του Θ. Λαναρά, η ANKER του ομίλου Alfa Alfa Holdings, συμφερόντων του κ. Α. Αλαμανή, η βιομηχανία επεξεργασίας κρέατος Θράκη, του κ. Κ. Σπέντζου, αλλά και το Νεώριον Σύρου, ιδιοκτησίας του κ. Ν. Ταβουλάρη.

Είκοσι πέντε ημέρες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και η Σοφοκλέους έχει στερέψει από ρευστότητα τονίζει το ”Κέρδος”.

Εφορία: Μέσα σε ασφυκτικές προθεσμίες αλλά με ευκολίες πληρωμής οι φορολογούμενοι μπορούν να ξεφορτωθούν τα χρέη τους και να κλείσουν τους λογαριασμούς τους με την Εφορία τονίζει ”Το Βήμα”, που συμπληρώνει πως η εξόφληση θα γίνει με έως 60 δόσεις.

Για παράταση στη ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο κάνει λόγο η ”Ημερησία”, σύμφωνα με την οποία παρατείνεται, πιθανότατα έως τις 30 Σεπτεμβρίου, η προθεσμία.

Έως και τις 30 Ιουλίου έχουν προθεσμία οι περίπου 850.000 οφειλέτες, με ληξιπρόθεσμα χρέη σε ΔΟΥ, να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις για να εξασφαλίσουν ευνοϊκότερους όρους, τονίζει η ”Ναυτεμπορική”.

Αποκρατικοποιήσεις: Η Εθνική Τράπεζα και η UBS προσελήφθησαν από την κυβέρνηση ως σύμβουλοι προκειμένου να διερευνήσουν την αγορά και να εισηγηθούν πώς να αξιοποιήσει το 8% των ΕΛ.ΠΕ., που επιστρέφει στο Δημόσιο μετά τη λήξη ομολογιακού δανείου που είχε συνάψει προ τετραετίας, αναφέρει ”Το Βήμα”.

Με ΕΛ.ΠΕ. και ΔΕΠΑ κηρύσσεται η έναρξη του κύκλου των αποκρατικοποιήσεων σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”.

Τουρισμός: Τις τιμές που προσφέρουν στους ξένους tour operators θα δίνουν οι ξενοδόχοι της Κέρκυρας και στους Έλληνες τουρίστες τόσο κατά τη φετινή τουριστική περίοδο όσο και την επόμενη, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η Ένωση Ξενοδόχων του νησιού, τονίζει το ”Κέρδος”.

Την οικονομική χαρτογράφηση των 100 μεγαλύτερων επιχειρήσεων του ξενοδοχειακού κλάδου επιχειρεί η ”Ναυτεμπορική”, σύμφωνα με την οποία καταγράφεται θεαματική κάμψη των καθαρών κερδών και της αποδοτικότητας των ιδίων κεφαλαίων πέρυσι, αλλά και οριακή αύξηση του κύκλου εργασιών.

Ευρωπαϊκή Οικονομία: Μπαράζ αισιόδοξων προβλέψεων για τις εξελίξεις στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης υπάρχει σύμφωνα με ”Το Βήμα”, που αναφέρει πως υπάρχει ξαφνική αισιοδοξία για τις οικονομίες της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Ανατιμήσεις: Αφού ξέσπασε το μεγάλο κύμα των ανατιμήσεων στην Αθήνα, στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, το υπουργείο Ανάπτυξης συγκαλεί άλλη μια ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των φορέων της αγοράς, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν άλλες ανατιμήσεις, τονίζει ”Το Βήμα”.

Δημόσια Έργα: Αντίθετοι με το νομοσχέδιο για τα δημόσια έργα φέρονται οι εργολήπτες σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”, που αναφέρει πως ριζική αντίθεση στα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ εκφράζουν ΠΕΔΜΕΔΕ, ΣΑΤΕ και ΠΕΣΕΔΕ.

Αγορά Κατοικίας: Υπό καθεστώς ”φούσκας” λειτουργεί σήμερα το 25% της παγκόσμιας αγοράς κατοικίας, αναφέρει η ”Καθημερινή”.

Αλλάζουν όλα στη φορολογία των ακινήτων σύμφωνα με την ”Ημερησία”, που αναφέρει πως ενοποιούνται σε έναν οι 22 φόροι που επιβαρύνουν σήμερα την οικοδομή.

Τράπεζες: Για ψήφο εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες κάνει λόγο ”Το Βήμα”, σύμφωνα με το οποίο κατατάσσονται στη δεύτερη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών.

Στις 10 top επενδυτικές επιλογές συγκαταλέγει ο ελβετικός οίκος UBS την Eurobank Ergasias αναφέρει το ”Κέρδος”, που συμπληρώνει πως στην τελευταία του έκθεση ο ξένος οίκος αξιολογεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα σε σχέση με το ευρωπαϊκό και κατατάσσει στη δεύτερη θέση των ευρωπαϊκών τραπεζών τους ελληνικούς ομίλους.

Εθνική Τράπεζα: Την Atlantic Bank ανασυντάσσει η Εθνική σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, που συμπληρώνει πως ο διοικητής του ομίλου βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ.

ΟΤΕ: Οι απογοητευτικές προβλέψεις για τα κέρδη του ΟΤΕ στο δεύτερο τρίμηνο του 2004 επιβεβαιώνονται και από την τελευταία έκθεση του επενδυτικού οίκου Smith Barney για τις τηλεπικοινωνίες αναφέρει η ”Καθημερινή”.

Eurodrip: Τη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας με εργοληπτική εταιρία προκειμένου από κοινού να δραστηριοποιηθούν στη διεκδίκηση και ανάληψη ”έργων με το κλειδί στο χέρι” συζητά η Eurodrip σύμφωνα με την ”Εξπρές”.

ΠΑΕ: Ρυθμίζονται τα χρέη των ΠΑΕ σύμφωνα με την ”Ημερησία”, που σημειώνει πως οι οφειλές των ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ ανέρχονται στα 153 εκατ. ευρώ.

Friesland: Περαιτέρω ένταση του ανταγωνισμού μεταξύ των εταιριών που δραστηριοποιούνται στην αγορά γιαούρτης, αλλά και ανακατανομή των μεριδίων ενδέχεται να επιφέρει η είσοδος της Friesland Hellas στην εν λόγω αγορά, αναφέρει η ”Εξπρές”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v