Πίεση και ”βόλτες” γύρω από τις 2.350

Χωρίς εκπλήξεις έως τώρα η σημερινή συνεδρίαση. Ο Γενικός Δείκτης περιφέρεται πέριξ των 2.350 μονάδων, μη έχοντας ”τη συμπαράσταση” κάποιας δεικτοβαρούς μετοχής, ενώ για πολλοστή συνεδρίαση συνεχίζεται η διολίσθηση σε μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, με αποτέλεσμα οι πτωτικές μετοχές να υπερτερούν κατά πολύ των ανοδικών.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συμπληρώθηκε μία ώρα συνεδρίασης και δεν μπορεί να εξαχθεί κάποιο ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στοιχείο (πλην ίσως σχετικά αυξημένης συναλλακτικής δραστηριότητας), καθώς ήδη η αναλογία ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται περίπου στο 1 προς 3.

Ο Γ.Δ. μη έχοντας ”τη συμπαράσταση” κάποιας δεικτοβαρούς μετοχής προσπαθεί να σταθεροποιηθεί πάνω από τις 2.350 μονάδες (προς στιγμής υποχώρησε μέχρι τις 2.346,84), καθώς από τα blue chips με οριακά κέρδη κινούνται μόνο τα ΕΛΠΕ, η Intracom, η Cosmote, ο ΟΤΕ και ο Τιτάνας.

Αντίθετα, πιέζονται σημαντικά Εμπορική, Eurobank, Πειραιώς, λιγότερο η Εθνική (με αποτέλεσμα ο τραπεζικός δείκτης να υποχωρεί κατά 0,88%), ενώ από τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE απώλειες μεγαλύτερες του 1% καταγράφει μόνο η ΕΛΤΕΧ.

Η αξία των συναλλαγών ξεπερνά τα 14 εκατ. ευρώ, σημαντικά αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις, αν ληφθεί υπόψη ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν πραγματοποιηθεί πακέτα.

Όσον αφορά στους επιμέρους τίτλους, παρατηρείται ένα ιδιότυπο αρμπιτράζ μεταξύ Ερμή και ΓΕΚ (κέρδη μεγαλύτερα του 4%), αλλά με ελάχιστες συναλλαγές για FHL Mermeren, Τασόγλου, Παρνασσό, Δάριγκ και Ξιφία. Συνεχίζει για μία ακόμη συνεδρίαση ανοδικά η MLS, με σημαντική συναλλακτική δραστηριότητα η Delta Project, για μία ακόμη συνεδρίαση υπό πίεση η Alfa Alfa Συμμετοχών, με κάποιες διαθέσεις αντίδρασης (αγνώστου διαρκείας) οι τίτλοι του ομίλου Κλωνατέξ, ενώ έχει ανεβάσει όγκο συναλλαγών ο Κατσέλης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v