ΑΧΕ: Προεξοφλείται θετικό α΄ 6μηνο για τράπεζες

Μοναδικός καταλύτης είναι τα αποτελέσματα α’ 6μήνου εκτιμούν οι ΑΧΕ, με τις τράπεζες να ξεκινούν πρώτες τις ανακοινώσεις. Ακόμη, σημειώνουν πως οι επενδυτές φαίνεται να προεξοφλούν τη δημοσίευση ικανοποιητικών αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου των τραπεζών στα τέλη του Ιουλίου.

ΑΧΕ: Προεξοφλείται θετικό α΄ 6μηνο για τράπεζες
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης αναφέρει μεταξύ άλλων στο σημερινό πρωινό της report η Σίγμα ΑΧΕ.

Η Marfin Analysis τονίζει πως η πορεία των διεθνών αγορών είναι σημαντική, εν τούτοις οι αναλυτές της αναμένουν ότι το Χ.Α. θα βρεθεί σε υπεραπόδοση σε σχέση με τις ξένες αγορές σε ενδεχόμενη πτωτική πορεία τους.

Ο μοναδικός καταλύτης για την αγορά, υπογραμμίζει η Marfin, φαίνεται πως είναι τα αποτελέσματα του β΄ τριμήνου, με τις τράπεζες να ξεκινούν πρώτες τις ανακοινώσεις, ενώ αναμένει αύξηση 22,8% στα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη των πέντε μεγαλύτερων τραπεζών.

Χωρίς καθορισμένη ”ισχυρή” τάση και διαφοροποιημένα από τις ευρωπαϊκές αγορές κινείται η Σοφοκλέους, σημειώνει η Eurobank Securities. Η ίδια χρηματιστηριακή σημειώνει πως η αγορά θα κινηθεί σήμερα χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις, πιθανώς σε θετικό έδαφος, καθώς οι όγκοι συναλλαγών παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

Εξάλλου, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως οι διεθνείς αγορές συνεχίζουν να κινούνται χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση, εν μέσω ανησυχιών για τις μελλοντικές εξελίξεις των εταιρικών κερδών.

Το Χ.Α., τονίζουν οι αναλυτές της Εγνατίας ΑΧΕ, κατάφερε να υπεραποδώσει των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, χθες, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος για τις τράπεζες μετοχές. Στο ίδιο κλίμα, εκτιμά η χρηματιστηριακή, θα κυλήσει και η σημερινή συνεδρίαση, καθώς συμπληρώνει πως οι επενδυτές φαίνεται να προεξοφλούν τη δημοσίευση ικανοποιητικών αποτελεσμάτων α΄ εξαμήνου των τραπεζών στα τέλη του Ιουλίου.

Εξάλλου, οι αναλυτές της Fortius Finance AXEΠΕΥ, σχολιάζοντας τεχνικά την πορεία του Γενικού Δείκτη, τονίζουν πως η άνοδος των τραπεζών, έπειτα από τις θετικές εκθέσεις διεθνών οίκων, έδωσε την ευκαιρία στην αγορά να διατηρήσει τα ”κεκτημένα” της.

Επίσης, η Fortius υπογραμμίζει πως υπάρχουν ελπίδες ανοδικής διάσπασης της αντίστασης των 2.374 μονάδων, γεγονός που θα οδηγήσει την αγορά στις 2.440 μονάδες.

Τι έγινε χθες: Με κέρδη 0,16% στις 2.361,83 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Marfin Analysis, οι ελληνικές μετοχές επεξέτειναν την ανοδική πορεία τους, με την Εθνική Τράπεζα να κερδίζει 1,42%.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v