Ο Τύπος της Πέμπτης

Στις δημόσιες επενδύσεις, στον πληθωρισμό τον Ιούλιο, στο δανεισμό των επιχειρήσεων και στην ανησυχία που προκαλεί στις τράπεζες, στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, αλλά και στο Σύμφωνο Σταθερότητας αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Στις δημόσιες επενδύσεις, στον πληθωρισμό τον Ιούλιο, στο δανεισμό των επιχειρήσεων και στην ανησυχία που προκαλεί στις τράπεζες, στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, αλλά και στο Σύμφωνο Σταθερότητας αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Πέμπτης.

Σύμφωνο Σταθερότητας: Έμφαση στον ρεαλισμό προκειμένου να επιταχυνθεί η ανάπτυξη στην Ευρώπη συνιστά η χθεσινή πρώτη επίσημη ομιλία στο ευρωκοινοβούλιο του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Ντουράο Μπαρόζο σύμφωνα με την Καθημερινή.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη και να ερμηνεύσει τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας με ευελιξία, δήλωσε χθες ο υποψήφιος για την προεδρία κ. Μπαρόζο, όπως επισημαίνει Το Βήμα.

Δημόσιες Επενδύσεις: Αύξηση 15% παρουσίασαν οι πληρωμές του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2004, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, που επισημαίνει πως οφείλεται στη μεγάλη άνοδο των δαπανών για τα Ολυμπιακά έργα.

Φορολογία: Απαλλάξτε τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης, προτείνει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Χρ. Πολυζωγόπουλος, σύμφωνα με Το Βήμα.

Αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των τόκων, των αποζημιώσεων και των ειδικών επιδομάτων του Δημοσίου προωθείται, όπως αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως αντί της αυτοτελούς φορολογίας, θα προστίθενται στο ετήσιο εισόδημα και θα φορολογούνται με την κλίμακα.

Πληθωρισμός: Στα επίπεδα του Ιουνίου (2,8%) αναμένεται να κινηθεί και τον Ιούλιο ο πληθωρισμός, αφού η μικρή αύξηση της τιμής της βενζίνης αντισταθμίζεται από την ”καλή συμπεριφορά” των τιμών των οπωροκηπευτικών.

Επιχειρήσεις: Ανησυχίες κατά κλάδο τρέφουν τον τελευταίο καιρό οι τραπεζίτες, που διαπιστώνουν ότι ορισμένες επιχειρήσεις παρουσιάζουν σημάδια υπερχρέωσης τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε αδυναμία εξυπηρέτησης των υποχρεώσεων, τονίζει το Κέρδος, που συμπληρώνει πως στο ”κόκκινο” βρίσκονται κλωστοϋφαντουργία, φαρμακοβιομηχανία και τουρισμός.

Χρηματιστηριακές: Στενεύουν τα περιθώρια για τις ΑΧΕ σύμφωνα με Το Βήμα, που παράλληλα κάνει λόγο για λουκέτα στις χρηματιστηριακές.

Κερδοσκοπία: Σωρεία αγορανομικών παραβάσεων διαπιστώνουν στην αγορά οι ελεγκτές του υπουργείου Ανάπτυξης, αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως εντείνονται οι έλεγχοι.

Η Εξπρές επισημαίνει πως ένα στα τρία καταστήματα που ανήκουν στις λεγόμενες επισιτιστικές επιχειρήσεις αισχροκερδεί ή παραβαίνει τις διατάξεις του Αγορανομικού Κώδικα, ενώ στον Αερολιμένα Αθηνών η κατάσταση είναι χειρότερη, καθώς επτά στις επτά επιχειρήσεις βρέθηκαν να αισχροκερδούν μέχρι και 588%.

ICAP: Λίγο πιο αισιόδοξα βλέπουν τα ελληνικά νοικοκυριά την οικονομική τους κατάσταση για το 2004, αναφέρει Το Βήμα επικαλούμενο σχετική έρευνα της ICAP, ενώ η εφημερίδα Χρηματιστήριο αναφέρει πως οι ”απαισιόδοξοι” περιορίζονται στο 30,70%.

Κλωστοϋφαντουργία: Η προσαρμογή στα νέα δεδομένα, όπως διαμορφώνονται μέσα από την ανατίμηση του ευρώ και την περαιτέρω απελευθέρωση των ευρωπαϊκών οικονομικών, αποτελεί μονόδρομο για τις ελληνικές επιχειρήσεις της κλωστοϋφαντουργίας αναφέρει η Καθημερινή, επικαλούμενη σχετική μελέτη της Alpha Bank.

ΟΤΕ: Έντονος προβληματισμός, κριτική για ατελείς και ατεκμηρίωτες εισηγήσεις, αλλά και διαπιστώσεις ότι απεκρύβησαν σημαντικές πληροφορίες και επίσημες υπηρεσιακές θέσεις κυριάρχησαν στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ, τα μέλη του οποίου σύμφωνα με την Καθημερινή ανέπεμψαν και τις δυο καυτές εισηγήσεις.

Τράπεζα Πειραιώς: Δεν επηρεάζουν την Τράπεζα Πειραιώς τα πανωτόκια σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που επισημαίνει πως είναι η μόνη τράπεζα που δεν θα έχει επιπτώσεις.

Μπουτάρης: Η επέκταση στο εξωτερικό με παραγωγικές μονάδες αποτελεί τον επόμενο στόχο του ομίλου Μπουτάρη, σε συνδυασμό με την περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών του σε νέες αγορές, σημειώνει το Κέρδος.

Stelmar: Ενδιαφέρον για την εξαγορά της Stelmar εκδήλωσε ο όμιλος Ρέστη, σύμφωνα με το Κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v