”Ξεφούσκωσε” η αντίδραση

Οριακά θετικά κινείται ο δείκτης, σε μεγάλο βαθμό ανεπηρέαστος απο τη σημαντική άνοδο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Οι πτωτικές μετοχές είναι ήδη υπερ- διπλάσιες των ανοδικών με τις πιέσεις σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση να εντείνονται για μία ακόμη συνεδρίαση διαψεύδοντας τους όποιους εναπομείναντες αισιόδοξους.

του Α. Αναγνωστόπουλου

”Επιπλέει” ο δείκτης, ενώ συνεχίζει τον κατηφορικό του δρόμο το υπόλοιπο και μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό.

Και αν η υψηλή κεφαλαιοποίηση (+0,27%) παρέχει στοιχειώδη στηρίγματα στο Γ.Δ., το –0,47% του FTSEM, το –1,01% του FTSES και το –2,01% του δείκτη υψηλής κυκλοφοριακής ταχύτητας δείχνουν τι περίπου συμβαίνει στην πλειονότητα των τίτλων.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, δεν υπάρχει ούτε ένας τίτλος με κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας (έστω και αν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το προσπάθησαν αυτό Alpha Bank, Εμπορική, ΟΤΕ και ΕΛΤΕΧ), ενώ με θετικό πρόσημο κινούνται οι Coca Cola, Cosmote, Τιτάνας, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς.

Αντίθετα, σημαντικές πιέσεις στην Intracom, (κινείται σε νέα χαμηλά τρέχοντος έτους), ΔΕΗ, ΚΑΕ (με όγκο συναλλαγών μόλις 30 τεμάχια), Αγροτική, ενώ αρνητική ποσοστιαία μεταβολή καταγράφουν οι Βιοχάλκο, Γερμανός (απομακρύνεται σταδιακά από την τιμή του placement στα 22,5 ευρώ), ΕΛΠΕ, Hyatt, Motor Oil και ΟΠΑΠ.

Ο Γ.Δ. συνεχίζοντας τη ”στενή” κίνηση των τελευταίων ημερών έχει αναλωθεί σε εύρος ημερήσιας διακύμανσης 11 μονάδων, ”επιδιώκοντας” ουσιαστικά να μην υποχωρήσει κάτω από τις 2.350 μονάδες και μη εκμεταλλευόμενος το διεθνές κλίμα που συνεχίζει να συνηγορεί για κάτι σημαντικά καλύτερο.

Όσον αφορά τους επιμέρους τίτλους, σημαντική κινητικότητα και κέρδη στη Μάρακ Ηλεκτρονική, εντείνονται οι πιέσεις στους τίτλους του ομίλου Κλωνατέξ, υπό συντριπτική πίεση για μία ακόμη συνεδρίαση η Ελτον και η Sex Form, ενώ εξίσου σημαντικές απώλειες καταγράφονται από Τσουκαρίδη, Νάουσα, Βαρβαρέσο, Ελγέκα, Eurodrip, Κλωνατέξ, Rainbow, Lannet και Περσέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v