ΑΧΕ: Θετικές οι προσδοκίες για την αγορά

Σε θετικό έδαφος εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα κινηθεί η αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, με τον όγκο των συναλλαγών όμως να παραμένει χαμηλός, ενώ σημαντική παραμένει η κίνηση των ξένων αγορών στη διαμόρφωση της τάσης, ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών ειδήσεων.

ΑΧΕ: Θετικές οι προσδοκίες για την αγορά
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Ελλείψει εταιρικών νέων, οι διεθνείς αγορές σε συνδυασμό με τις προσδοκίες για τα αποτελέσματα των τραπεζών στο πρώτο εξάμηνο παραμένουν οι κύριοι παράγοντες επηρεασμού της πορείας της αγοράς, σύμφωνα με τη Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει για σήμερα αναμένει μια ακόμα συνεδρίαση χωρίς πορεία, η οποία όπως συμπληρώνει θα εξαρτηθεί από την εισροή κεφαλαίων.

Επίσης, η Marfin Analysis εκτιμά πως στο επίκεντρο ενδέχεται να βρεθεί η μετοχή της Frigoglass, η οποία έχει σημειώσει υποαπόδοση 25% από τις αρχές του χρόνου σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη, ενώ προσθέτει πως διαπραγματεύεται 9,1 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2005.

Εξάλλου, η Eurobank Securities αναφέρει πως η αγορά σήμερα αναμένεται να κινηθεί σε θετικό έδαφος, με τις επιχειρηματικές εξελίξεις όμως να παραμένουν περιορισμένες.

Η Eurobank Securities συμπληρώνει πως οι επενδυτές θα συνεχίσουν να έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στις διεθνείς αγορές.

Η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως η ελληνική αγορά, η οποία υποαπέδωσε των ευρωπαϊκών χθες, αναμένεται να ξεκινήσει ανοδικά, αν και –όπως επισημαίνει– οι αποδόσεις της συνεχίζουν να εξαρτώνται από τους ιδιαίτερα χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

Εξάλλου, οι αναλυτές της Fortius Finance ΑΧΕΠΕΥ, σχολιάζοντας τεχνικά την πορεία του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE-20, τονίζουν πως η διαφυγή του πάνω από τον απλό κινητό μέσο 100 ημερών, ο οποίος βρίσκεται στις 1.272 μονάδες, μπορεί να οδηγήσει σε άνοδο την αγορά, με το επόμενο επίπεδο αντίστασης να εντοπίζεται στις 1.282 μονάδες.

Παράλληλα, επισημαίνουν πως η πρόσφατη κίνηση του FTSE-20 έθεσε τέρμα στη συσσώρευση τιμών μεταξύ των 1.234 και 1.246 μονάδων.

Τι έγινε χθες: Για μια ακόμη φορά ο Γενικός Δείκτης έκλεισε χθες με απώλειες 0,39% και χαμηλούς όγκους συναλλαγών σύμφωνα με τη Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως η μετοχή της Cosmote ξεχώρισε, σημειώνοντας άνοδο 1,54% με ικανοποιητικούς όγκους συναλλαγών.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v