Δεν έπεισε η Σοφοκλέους

Δεν φαίνεται να πείθουν τους επενδύτες στη Σοφοκλέους οι δύο ανοδικές συνεδριάσεις της εβδομάδας που πέρασε, καθώς, όπως ”μαρτυρούν” οι ημερήσιοι τζίροι, είναι έκδηλη η αποστασιοποίηση τους. Η επενδυτική ψυχολογία παραμένει αδύναμη, ενώ δεν αποκλείεται η συνέχιση της ”ταλαιπωρίας” της Αγοράς έως την 8η Αυγούστου.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Τρεις πτωτικές και δύο ανοδικές συνεδριάσεις χαρακτήρισαν την εβδομάδα που πέρασε και η οποία ”αφαίρεσε” από τον Γενικό Δείκτη 1,51%.

Η αυστηρή εφαρμογή του Τ+3, η επιφυλακτικότητα από πλευράς των εγχώριων θεσμικών, η ”στάση” αγορών από τους ξένους και η πλήρης αποστασιοποίηση από τα δρώμενα στην Σοφοκλέους των ιδιωτών επενδυτών, ”έριξαν” κατά την εβδομάδα που πέρασε, την μέση ημερήσια αξία συναλλαγών στα 72,8 εκ. ευρώ.

Την ίδια ώρα αρνητική ειδησεογραφία- ”φημολογία” για την ταμειακή ρευστότητα κάποιων εισηγμένων, αλλά και για της ληξιπρόθεσμες δανειακές τους υποχρεώσεις ενέτειναν τις ανησυχίες και έστειλαν ακόμη ”νοτιότερα” την ”ταλαιπωρημένη” μικρή κεφαλαιοποίηση.

Ακόμα και η αντίδραση της Παρασκευής δεν έπεισε, λόγω του συνεχιζόμενου χαμηλού τζίρου, αλλά και της ”ποιότητας” στους πρωταγωνιστές των ημερήσιων κερδών.

Η αρνητική ψυχολογία κινείται στο ζενίθ, η διάθεση ανάληψης επενδυτικού ρίσκου ακόμα και για τίτλους που θεωρούνται έκδηλα ”ελκυστικοί” στο ναδίρ.

Μάλιστα αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως δεν αποκλείεται να συνεχιστεί η ”ταλαιπωρία” της Αγοράς μέχρι τις 8/8 όταν οι ΑΧΕ θα έχουν ”τακτοποιήσει” τα πιστωτικά τους υπόλοιπα και από εκεί και πέρα τον ”λόγο” θα έχουν αποτελέσματα εξαμήνου και κυρίως διεθνές κλίμα.

Η εβδομάδα που έρχεται θεωρείται κρίσιμη από τεχνικής άποψης, μιας και βρίσκει τον Δείκτη κάτω από τις 2.330 μονάδες (ΚΜΟ 200 ημερών) και όλοι ελπίζουν σε κάποια αντίδραση προκειμένου να μην οδηγηθεί ο Δείκτης (άγνωστες οι προθέσεις των αγοραστών της Παρασκευής) ακόμα χαμηλότερα.

Τέλος, για τους ”λάτρεις” των στατιστικών, με θετικό πρόσημο τελείωσαν την εβδομάδα οι Τηλεπικοινωνίες (+1,01%), τα Μη Μεταλλικά Ορυκτά (+0,39%) και η Διαχείριση Ακίνητης Περιουσίας (+0,32%), οι μεγαλύτερες απώλειες στον Δείκτη Υψηλής Κυκλοφοριακής Ταχύτητας (-6,19) και απώλειες μεγαλύτερες του 5% για Συμμετοχές, Κατασκευές και Βασικά Μέταλλα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v