Εν αναμονή... Αράπογλου ο όμιλος Λαναρά

Γραπτή, αλλά και προφορική παρέμβαση τα συναρμόδια υπουργεία, αλλά και στις πιστώτριες τράπεζες έκανε ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Π. Παναγιωτόπουλος για το θέμα των Κλωστηρίων Νάουσας, ενώ προανήγγειλε επαφές του κ. Τ. Αράπογλου με τον κ. Θ. Λαναρά, προκειμένου να αναχρηματοδοτηθούν τα δάνεια του ομίλου.

Εν αναμονή... Αράπογλου ο όμιλος Λαναρά
Γραπτή, αλλά και προφορική παρέμβαση στα συναρμόδια υπουργεία, αλλά και στις πιστώτριες τράπεζες έκανε ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Π. Παναγιωτόπουλος για το θέμα των Κλωστηρίων Νάουσας, ενώ όπως είπε, την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει επαφή με τον διοικητή της Εθνικής κ. Τ. Αράπογλου για την διευθέτηση της αναχρηματοδότησης των δανείων του ομίλου Λαναρά.

Αυτό έκανε γνωστό πριν από λίγο ο ίδιος ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, μετά από συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του ομίλου κ. Λαναρά και τους εργαζόμενους.

Όπως είπε, στόχος του είναι να εξευρεθεί λύση, έτσι ώστε μετά το πέρας της υποχρεωτικής άδειας που έχει δοθεί, οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους και η λειτουργία του εργοστασίου να συνεχιστεί κανονικά. ”Συνεχίζουμε τις πιέσεις και τις παρεμβάσεις σε αρμόδια υπουργεία και τράπεζες για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας”, είπε ο υπουργός, ενώ χαρακτήρισε την επόμενη εβδομάδα ”κρίσιμη”.

Από την πλευρά του ο κ. Λαναράς είπε, ότι ο όμιλος περιμένει συγκεκριμένες προτάσεις από την Εθνική και τις άλλες πιστώτριες τράπεζες, ώστε να καταστεί δυνατή η αναχρηματοδότηση του δανείου. ”Δεν είμαστε προβληματική επιχείρηση”, είπε ο επιχειρηματίας, ενώ απέδωσε τη δυσμενή κατάσταση του ομίλου, στην είσοδο χωρών, όπως η Κίνα στην παγκόσμια αγορά κλωστοϋφαντουργίας.

Ο κ. Λαναράς είπε πως στόχος είναι η απόκτηση ρευστότητας, την οποία, ”αφαίρεσαν πέρσι οι τράπεζες, ζητώντας μας να πληρώσουμε μεγάλο μέρος των δανείων τα οποία αποπληρώνονταν κανονικά”.

”Αυτό προκάλεσε την ελλάττωση των κεφαλαίων κινησης με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να εφοδιάσουμε ταυτόχρονα όλες τις μονάδες μας με πρώτες ύλες”, προσέθεσε, τονίζοντας ότι τα ίδια κεφάλαια του ομίλου εξακολουθούν να ξεπερνούν το δανεισμό του.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων, δήλωσε ότι ”εμείς δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα, μέχρι να λυθεί οριστικά το πρόβλημα”, το οποίο, όπως είπε ουσιαστικά, μετατίθεται για την ερχόμενη εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από τη Δευτέρα επιστρέφει στο γραφείο του στην Εθνική και ο διοικητής της τράπεζας κ. Αράπογλου, ο οποίος όλη αυτήν την εβδομάδα βρίσκονταν στη Ν. Υόρκη για θέματα που αφορούν την εκεί θυγατρική της Εθνικής, Atlantic Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v