Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολες οι εκτιμήσεις για το α΄ εξάμηνο των τραπεζών

Τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 6+1 μεγάλων χρηματιστηριακών (EFG, Εθνική, Π&Κ, Marfin, Σίγμα, Εγνατία και HSBC) για τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας του πρώτου εξαμήνου του 2004 των πέντε ”μεγάλων” ελληνικών τραπεζών συγκέντρωσε και παρουσιάζει το euro2day.gr.

Ολες οι εκτιμήσεις για το α΄ εξάμηνο των τραπεζών
του Γιώργου Α. Σαββάκη

Τις εκτιμήσεις 6+1 μεγάλων χρηματιστηριακών (EFG, Εθνική, Π&Κ, Marfin, Σίγμα, Εγνατία και HSBC) για τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας του πρώτου εξαμήνου του 2004 των πέντε ”μεγάλων” ελληνικών τραπεζών παρουσιάζει το euro2day.gr.

Οι μέσες (συγκλίνουσες) εκτιμήσεις που προκύπτουν, περιλαμβάνουν τις εκτιμήσεις των: EFG Eurobank Χρηματιστηριακή, Εγνατία Χρηματιστηριακή, Εθνική Χρηματιστηριακή, Marfin Analysis, Π&Κ Χρηματιστηριακή και Σίγμα Χρηματιστηριακή. Στην περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας υπάρχει και η εκτίμηση της HSBC Χρηματιστηριακής.

Για την Alpha Bank, η οποία θα ανακοινώσει πρώτη τα αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο, την Τρίτη 28 Ιουλίου, η μέση απόλυτη τιμή που προκύπτει για τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων στο δείγμα των εκτιμήσεων είναι 256,6 εκατ. ευρώ, έναντι 180,0 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 43% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2003. Το εύρος των εκτιμήσεων κυμαίνεται από 250,0–272,0 εκατ. ευρώ.

Η Εθνική Τράπεζα προβλέπεται να ανακοινώσει για το πρώτο εξάμηνο του έτους κέρδη προ φόρων μετά από δικαιώματα μειοψηφίας της τάξεως των 290,0 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 11%, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, όπου τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων μετά από δικαιώματα μειοψηφίας είχαν διαμορφωθεί σε 260,4 εκατ. ευρώ, ενώ οι εκτιμήσεις κυμαίνονται από 285,4–297,3 εκατ. ευρώ.

Για την EFG Eurobank Ergasias, η οποία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της τρίτη κατά σειρά, στις 5 Αυγούστου, προκύπτει από το δείγμα των αναλυτών μια μέση αύξηση της τάξεως του 40% στα προ φόρων και μετά δικαιωμάτων κέρδη, με το απόλυτο μέγεθος να συγκλίνει στα 229,3 εκατ. ευρώ, έναντι 163,8 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2003, ενώ οι προβλέψεις κυμαίνονται από 225,0–236,9 εκατ. ευρώ.

Η Εμπορική Τράπεζα, η οποία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της στις 2 Αυγούστου, αποτελεί το μεγαλύτερο αίνιγμα μεταξύ των τραπεζών, αφού το εύρος των εκτιμήσεων μεταξύ των αναλυτών κινείται σε υψηλά επίπεδα 32,0–53,4 εκατ. ευρώ.

Η μέση εκτίμηση των προβλέψεων για τα προ φόρων και μετά δικαιωμάτων κέρδη της τράπεζας κυμαίνεται στα 32,8 εκατ. ευρώ, έναντι 56,2 εκατ. ευρώ για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2003, ήτοι μείωση της τάξεως του 42% σε ετήσια βάση.

Τέλος, η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματάα της στις 10 Αυγούστου, εκτιμάται ότι θα επιδείξει ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξεως του 26% στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 93,6 εκατ. ευρώ, έναντι 74,1 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2003, ενώ το εύρος των εκτιμήσεων κινείται σε 83,0–96,0 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v