Δημόσια πρόταση από ”ΕΛΤΕΧ Ενεργειακή” για Ρόκα

Δημόσια πρόταση, που εκτιμάται ως ”επιθετική”, κατέθεσε θυγατρική της ΕΛΤΕΧ για την εξαγορά της Ρόκας. Στην πρόταση έχουν ήδη συμφωνήσει μέτοχοι και μέλη της οικογενείας Ρόκα, όχι όμως και οι έχοντες τον έλεγχο της εισηγμένης. Τι προσφέρει η ΕΛΤΕΧ Ενεργειακή, ποια τα εκατέρωθεν ποσοστά που θα ”μετρήσουν”. Σε εξέλιξη και πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών της Ρόκας!

Δημόσια πρόταση από ”ΕΛΤΕΧ Ενεργειακή” για Ρόκα
Προαιρετική δημόσια πρόταση για την εταιρία Ρόκας κατέθεσε η εταιρία Ελληνική Τεχνοδομική Ενεργειακή, θυγατρική της Ελληνικής Τεχνοδομικής.

Προσφέρονται 5,30 ευρώ για κάθε μετοχή της Ρόκας, ενώ ο κοινός τίτλος, τον οποίο και αφορά η προσφορά, την Παρασκευή έκλεισε στα 5,10 ευρώ.

Σύμφωνα με την ιδία ανακοίνωση, η προαιρετική δημόσια πρόταση αφορά στην αγορά 10.477.671 κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών της Ρόκας, που αντιστοιχούν στο 51% των μετοχών της εταιρίας.

Όπως ανακοινώθηκε, η Ελληνική Τεχνοδομική Ενεργειακή έχει συμφωνήσει με τέσσερις μετόχους της υπό εξαγοράς εταιρίας ώστε να της διαθέσουν συνολικά ποσοστό 17,92%.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους κ. Μελέτιο Ρόκα, ο οποίος έχει συμφωνήσει να διαθέσει ποσοστό 9,38% (σύμφωνα με τις μετοχικές αλλαγές του Χ.Α. της 19ης Ιουλίου κατέχει 9,55%), Γεώργιο Μελ. Ρόκα για ποσοστό 5,81% (με βάση τις μετοχικές αλλαγές ελέγχει το 6,5%), Γεώργιο Σπύρου (αντιπρόεδρος της εταιρίας έως τις 23/6, οπότε υπέβαλε την παραίτησή του και από μέλος του Δ.Σ.) για ποσοστό 2,11% και Μαρία Σπύρου για ποσοστό 0,63%.

Με βάση την επίσημη λίστα του Χ.Α. εμφανίζονται δύο ακόμη μέτοχοι με ποσοστό υψηλότερο του 5%. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ρόκας, κ. Χρήστο Ρόκα, που εμφανίζεται με ποσοστό 20,39%, και τον κ. Γεώργιο Χρ. Ρόκα, με ποσοστό 13,63%.

Απο κοινού οι ανωτέρω κατέχουν ποσοστό 34,02%, ήτοι επίσημα διαθέτουν τουλάχιστον τη λεγόμενη ”καταστατική μειοψηφία”, ενώ είναι προφανές ότι ελέγχουν και τη διοίκηση.

Πληροφορίες θέλουν σημαντικό ποσοστό της εταιρίας (15%-18%) να βρίσκεται στα χέρια θεσμικών επενδυτών.

Σημειώνεται ότι η δημόσια πρόταση θα ισχύσει υπό την προϋπόθεση ότι η ΕΛΤΕΧ Ενεργειακή θα συγκεντρώσει τουλάχιστον το 50%+1 μετοχή των κοινών μετοχών της εταιρίας.

Σύμβουλος της Ελληνικής Τεχνοδομικής Ενεργειακής είναι η EFG Telesis Fianance ΑΧΕΠΕΥ.

Η Ελληνική Τεχνοδομική Ενεργειακή αποτελεί εταιρία ανάπτυξης έργων και παροχής υπηρεσιών στον ενεργειακό και περιβαλλοντικό τομέα, ενώ ως επιχειρηματικός στόχος της εταιρίας αναφέρεται ”η επιτυχημένη ανάπτυξη και καθιέρωσή της στον επιχειρηματικό χώρο της Ελλάδας και η μετέπειτα εξάπλωσή της στα Βαλκάνια”.

Σημειώνεται επίσης πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αγοράς έως 900.000 ιδίων ονομαστικών μετοχών της Ρόκας (778.000 κοινές και 122.000 προνομιούχες), ποσοστό 4,38%, στο χρονικό διάστημα 28/6/04 - 30/9/04, με κατώτατη τιμή αγοράς τα 4 ευρώ και ανώτατη τιμή τα 12 ευρώ ανά μετοχή.

Εντύπωση εξάλλου έχει προκαλέσει σε κύκλους της αγοράς η μικρή απόσταση (premium) του τιμήματος που προσφέρεται σε σχέση με το τελευταίο κλείσιμο της μετοχής, με δεδομένο και το γεγονός ότι η μετοχή έχει καταγράψει σημαντικά υψηλότερες τιμές (πάνω και από τα 6 ευρώ) μέσα στο τρέχον έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v