Υπάρχουν ευκαιρίες!

Η κακή κατάσταση της χρηματιστηριακής αγοράς και η συνεχής απαξίωση των μετοχών έχουν δημιουργήσει την αίσθηση ότι οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες δεν αξίζουν. Ότι είναι για τα σκουπίδια. Η δημόσια προσφορά για τον Ρόκα αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο!

Υπάρχουν ευκαιρίες!
Η κακή κατάσταση της χρηματιστηριακής αγοράς και η συνεχής απαξίωση των μετοχών έχουν δημιουργήσει την αίσθηση ότι οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες δεν αξίζουν.

Ότι είναι για τα σκουπίδια. Η δημόσια προσφορά για τον Ρόκα αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο!

Υπάρχουν ευκαιρίες στη Σοφοκλέους. Αρκεί να διαθέτει κανείς αρκετή υπομονή, έτσι ώστε να αντέξει, μέχρις ότου οι μετοχές γίνουν και πάλι αντικείμενο κερδοσκοπίας. Το ζητούμενο είναι να μπορεί ο επενδυτής να ξεχωρίζει αυτές τις ευκαιρίες.

Ο Ρόκας, για παράδειγμα, είναι μία καλή εταιρεία. Ποιος μπορεί να το αμφισβητήσει; Η πιστοποίηση του γεγονότος, όμως, συμβαίνει όταν κάποιος αναγνωρίσει την αξία, όπως έγινε στην προκειμένη περίπτωση.

Υπάρχουν και άλλες εταιρείες που έχουν αναγνωρισμένη αξία στην αγορά. Δεν μπορούμε να ξέρουμε πότε η αξία αυτή θα ”πληρωθεί”, αλλά το βέβαιο είναι ότι τα λεφτά μας δεν ”κινδυνεύουν”.

Η θεωρία υποστηρίζει ότι πρέπει να αγοράζουμε μετοχές όταν βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα τιμών. Το πρόβλημα είναι ότι η κακή ψυχολογία που ακολουθεί τις χαμηλές τιμές μας αποτρέπει να πράξουμε το σωστό στο σωστό timing.

Πιστεύουμε ότι ο καλύτερος χρόνος για να αγοράσουμε μετοχές είναι στη φάση της ανάκαμψης. Θα συμφωνούσαμε απόλυτα, αν ήμασταν μάντεις και γνωρίζαμε πότε ακριβώς θα συνέβαινε το σπουδαίο αυτό γεγονός. Αλλά, δυστυχώς, δεν είμαστε μάντεις...

Όταν αγοράζουμε ένα ακίνητο δεν εξετάζουμε αν η τιμή του θα ανέβει σήμερα ή αύριο. Αυτό που κοιτάμε είναι να αγοράσουμε σε καλή τιμή. Επειδή, ακριβώς, δεν γνωρίζουμε τον ακριβή χρόνο της ανάκαμψης.

Ακολουθώντας την ίδια τακτική και στις μετοχές, μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα είμαστε στην πλευρά των κερδισμένων...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v